Canal Ajuntament

Banyoles. Unes 3.200 persones visiten l’exposició 'Mart - Terra. Una anatomia comparada', la segona més concorreguda del Museu Darder de Banyoles

Han passat per l’exposició un total de 1.751 visitants individuals (1.204 adults i 547 menors de 16 anys) i un total 1.419 persones en les visites col·lectives, de les quals 1.381 eren alumnes des de cicle inicial fins a batxillerat, essent el major gruix de 5è i 6è de primària i 1r d’ESO. Durant el cap de setmana de la Festa Major de Sant Martirià van passar pel Museu Darder un total de 734 persones.

 

De tot plegat en resulta un total de 3.170 visitants de l’exposició Mart-Terra. Una anatomia comparada i, comptant les activitats complementàries com ara el planetari i les xerrades d’Astrobanyoles, s’arriba a un total de 3.631 usuaris. Ha estat l’exposició més visitada per grups escolars des de 2007, i la segona en visites totals, després de la de Sedentaris, el 2008.

L’exposició Mart - Terra. Una anatomia comparada, de l’Obra social La Caixa, ha estat al Museu Darder de Banyoles del 14 de setembre al 22 d’octubre del 2012. Com a complement, es va oferir la visita a un planetari inflable tant a les escoles com als visitants dels diumenges. Les visites per escoles eren guiades pels serveis educatius dels Museus de Banyoles i amb la col·laboració del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles. L’obertura al públic general era de dimarts a divendres, de 4 a 8 de la tarda, i els dissabtes, diumenges i festius en l’horari habitual del Museu.

Mart-Terra. Una anatomia comparada proposava alguns exemples de les fascinants anatomies de dos cossos planetaris íntimament lligats, amb paisatges gairebé indistingibles. Històries paral·leles, de dos móns que, tot i això, són avui molt diferents. Tocar un tros de meteorit marcià trobat a la Terra era un dels principals al·licients de la primera part de l’exposició, on dues maquetes en relleu d’aquests planetes donaven la benvinguda als visitants. A través d’elles, podien tenir un primer impacte visual de les seves similituds i diferències com ara que el diàmetre de Mart (6.794 km) és la meitat del terrestre (12.756) o que ambdós tenen hemisferis molt diferents. 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version