Canal Ajuntament

Vilobí d'Onyar. El municipi de Vilobí d’Onyar dona el tret de sortida oficial a la Primera Edició de la Fira de la Llet

El director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Aurich i el regidor de Promoció Econòmica, Joan Viñolas, han estat els encarregats d’inaugurar oficialment aquesta Fira que s’allargarà fins diumenge al vespre. Més de 300 persones participen a la presentació del vídeo Això és la llet, que ha comptat amb la participació dels actors del municipi

 

El municipi de Vilobí d’Onyar ha donat el tret de sortida oficial a la Primera Edició de la Fira de la Llet aquest dissabte al matí amb l’acte d’inauguració, que ha anat a càrrec del director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Aurich, i del regidor de Promoció Econòmica, Joan Viñolas.

En el transcurs del seu parlament, tant el director dels Serveis Territorials com el regidor de Promoció Econòmica, han destacat  la importància del sector lleter al municipi de Vilobí d’Onyar. En aquest sentit, Aurich ha destacat el gran nombre d’explotacions ramaderes que hi ha al municipi així com també la diversitat d’empreses a qui aquestes subministren la seva llet. Així mateix, el director dels Serveis Territorials ha fet referència a la persona que ha liderat aquest projecte des de l’inici, en Joan Viñolas, del que n’ha destacat la seva trajectòria professional i del que només ha tingut bones paraules vers la seva persona.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Joan Viñolas, ha destacat l’esforç que s’ha fet per poder endegar una fira d’aquestes característiques al municipi i també ha agraït públicament la col·laboració de diverses associacions i entitats del municipi.

Tot seguit s’ha obert la fira de productes d’artesania i derivats làctics i la demostració d’oficis antics a la plaça Nova. Paral·lelament, també s’ha inaugurat l’exposició de fotografies antigues a Can Roscada. Aquesta exposició, tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, és una mostra centrada en la història del sector lleter al municipi de Vilobí d’Onyar i les seves rodalies. A l’Oficina de Turisme, també s’hi ha pogut visitar una mostra de dibuixos, que s’hauran presentat prèviament al concurs de dibuix i que, enguany, la temàtica girava entorn al món rural.

Una hora més tard, a l’entorn de les dotze del migdia, al pàrquing municipal davant del taller Llorens s’ha celebrat el concurs de munyir a mà i després, ha seguit l’exposició de munyir amb cantina i l’entrega dels premis del concurs de munyir a mà. A la tarda, els actes han continuat amb un campionat de partides ràpides d’escacs i també amb la projecció i l’estrena oficial del vídeo “Això és la llet” a Can Sagrera.

 

Més de 300 persones a la presentació del vídeo Això és la llet

Més de 300 persones han assistit a la presentació del vídeo Això és la llet. Tal com ha explicat el mateix Joan Viñolas, es tracta d’un vídeo d’una hora de durada que tracta d’una parella de ciutat, que busca l’origen de la llet a les grangers de Vilobí. Tot seguit s’ha fet una xerrada que portava per títol Les Mil Cares de la llet a càrrec de les nutricionistes Elisabet Gurri, Núria Vélez i Maria Viñolas. En el marc d’aquesta xerrada s’ha fet també una demostració de les aplicacions dels productes làctics a la cuina a càrrec del Sr. Lluís Mª Feliu del restaurant l’Aliança d’Anglès. L’acte ha finalitzat amb un berenar saludable per als assistents. Tot seguit, l’Orquestra Jove de la Selva ha ofert també, amb motiu d’aquesta Fira, un concert a Can Sagrera.

Al vespre, els actes han continuat amb una xerrada sobre l’evolució que ha tingut el sector lleter al municipi a càrrec de José Lluís Santmartín, ex cap de l’Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Tot seguit, ha estat el torn pel president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, que ha estat l’encarregat d’entregar el primer reconeixement al mèrit a la promoció del sector lleter. En aquesta primera edició, el guardó ha recaigut en la persona d’en Joaquim Vivas, un veí del municipi que compta amb una gran trajectòria en el sector lleter. Vivas, que ha estat acompanyat de tota la seva família, s’ha mostrat molt satisfet per el guardó i ha agraït públicament aquest reconeixement que s’ha li ha fet des de l’Ajuntament i la comissió organitzadora de la Fira.

Durant els dos dies de Fira es duran a terme una sèrie d’activitats vinculades al món de la llet i, també, a la relació que aquesta té amb l’agricultura. 

  

44è concurs provincial d’arada fixa reversible i múltiple

Pel que fa les activitats programades per avui diumenge, destaca el 44è concurs provincial d’arada fixa reversible i múltiple, que donarà el tret de sortida al segon dia de Fira. Aquest campionat es farà al camp de davant de l’escola a partir de dos quarts de nou del matí. Paral·lelament, i al igual que el primer dia de Fira, s’obrirà el segon dia de Fira de productes d’artesania i derivats làctics i de la demostració d’oficis antics. A la plaça Nova hi haurà més d’un centenar de puntaires que durant tot el matí faran una exhibició.

Amb motiu de Sant Garderic, a l’església , hi haurà l’ofici solemne en honor al patró dels pagesos, a les onze del matí. Una hora més tard i haurà la demostració de munyir a mà i amb cantina.

Un dels moments que, sens dubte, congregarà més públic serà amb la benedicció i la desfilada de maquinària agrícola pel centre neuràlgic del poble. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Viñolas, ha explicat que “any rere any, el municipi acull més maquinària agrícola i que enguany s’espera que es superin totes les expectatives”. A la mateixa hora, es celebrarà el concurs de flams al pavelló.

Una hora més tard ja es celebrarà l’aperitiu pels tractoristes al pati de l’escola, i tot seguit l’entrega de premis del concurs de dibuix, de flams i també del concurs provincial d’arada.

El tradicional dinar de germanor al polivalent amb motiu de la XXVa edició de la Festa de Sant Galderic es convertirà en una de les activitats que congrega més veïns i veïnes del municipi de Vilobí d’Onyar. En els darrers anys, aquest dinar ha comptat amb gairebé un miler de persones. A la tarda els actes continuaran amb una nova projecció del vídeo Això és la Llet i una audició de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Banyoles, al polivalent de l’Escola Josep Madrenys.

Un concert jove i una xocolatada a la plaça Nova per als més joves i una sessió de ball amb el conjunt Duet de Banyoles al polivalent seran els actes que clausuraran la primera edició de la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar.

 

Fotografies: Ajuntament de Vilobí d'Onyar

 

 


 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version