Canal Ajuntament

Blanes. L’Ajuntament de Blanes convoca el 7è Concurs de Relats Breus per a Joves 'Bolleré'

Per setè any consecutiu, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes ha convocat el concurs de relats breus per a joves Bolleré, adreçat a tots i totes aquelles que, durant el període de presentació dels treballs, tinguin entre 15 i 29 anys. El seu objectiu és fomentar la creació literària entre els joves així com promoure els valors culturals de la literatura. 

 

El concurs consta de dues categories: la A és per a joves entre 15 i 20 anys i la B per a joves de 21 a 29 anys. Els premis estan quantificats en 300 euros per als guanyadors i en 150 euros per als finalistes. En aquest sentit, la dotació econòmica s’ha reduït d’un 50% respecte la de l’any passat.

La temàtica dels treballs és lliure, han d’estar escrits en català i l’extensió ha de tenir un mínim de 3 fulls i un màxim de 6 fulls. Els relats s’han de lliurar al Portal Jove de Blanes dins d’un sobre tancat a l’exterior del qual hi ha de figurar el nom del concurs, el pseudònim de l’autor, el títol del treball i la categoria. 

El termini de presentació d’originals finalitza el 28 de desembre de 2012 i el veredicte públic i lliurament dels premis es farà el 25 de gener de 2013. Els guanyadors i finalistes els escollirà un jurat format per la tinenta d’alcalde de Joventut, un especialista en llengua i/o literatura, un membre d’una entitat associada a l’art i els guanyadors del concurs Bolleré de l’edició del 2011. Les bases del concurs es poden consultar al Portal Jove de Blanes (carrer Ample 11), Telèfon 972 379 329, així com al web www.blanes.cat 

  

Evolució del Concurs Bolleré 

El nom dels premis Bolleré  es deu a una marca de papers per embolicar cigarretes i, precisament en referència a aquest fet, la publicació dels relats de la primera edició tenia la forma i aparença de l’embolcall d’aquests papers per cargolar tabac. L’any de la creació del concurs (2006) va comptar amb una única categoria premiada amb 600 € i podien presentar-s’hi treballs escrits en català i castellà.

Va ser a la segona edició quan es van crear dues categories, premiades totes dues amb 250 € per als guanyadors i 100 € per als finalistes. L’any 2008, quan es va arribar a la tercera edició, el concurs va passar a ser únicament en català i es va augmentar la dotació econòmica: 600 € per als relats guanyadors i 300 € per als finalistes. Aquestes característiques s’han mantingut fins enguany, quan s’ha rebaixat la dotació dels premis als ja esmentats 300 € per als guanyadors i 150 € per als finalistes.

Pel que fa a la participació que hi ha hagut durant les sis anteriors edicions, el nombre s’ha mantingut, amb un lleuger augment de 19 a 26 relats. 

 

Per a més informació :

Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106 

Adjuntem cartell convocatòria + imatges del lliurament de premis de l’edició del 2011 

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

 Cartell Premis Bolleré 2012

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version