Canal Ajuntament

Roses. L’Ajuntament de Roses ofereix la collita de les oliveres municipals a persones aturades i pensionistes

L’Ajuntament de Roses posa a disposició dels veïns del municipi diferents olivars de titularitat municipal, perquè aquests puguin recollir les olives durant les temporades de collita corresponents als anys 2012-2015. En total s’oferten 14 lots d’oliveres, als quals poden optar veïns de la població que disposin d’una antiguitat mínima de cinc anys d’empadronament i que es trobin en situació d’atur o jubilació.

L’Ajuntament de Roses és propietari d’un total de set olivars situats al terme municipal de la població, concretament al camí del Cementiri, a la carretera de les Arenes, a la Gran Via Pau Casals, al carrer Solsonès i a la carretera de Roses a Cadaqués. En el seu conjunt, els terrenys superen els 35.000 m2 i comptabilitzen un total de 368 oliveres.
El consistori ha aprovat la convocatòria per autoritzar la recollida d’olives a aquestes finques durant les quatre properes temporades de collita, corresponents als anys 2012, 2013, 2014 i 2015. D’aquesta manera, es vol donar opció als veïns del municipi, i més concretament a aquells que es troben en situació d’atur o jubilació, perquè puguin collir les olives per al propi consum. L’objectiu de les autoritzacions, per tant, no és en cap cas comercial, sinó que el que es persegueix és l’aprofitament del rendiment de les oliveres municipals per a l’autoconsum de les persones adjudicatàries.
A partir de les 368 oliveres existents, l’Ajuntament ha determinat un total de 14 lots que oscil•len entre les 19 i les 30 oliveres. Els requisits per concórrer a aquesta adjudicació són ser veïns de Roses majors d’edat i amb una antiguitat en el padró d’habitants de més de 5 anys, no disposar d’olivars ni dels seus fruits ni a Roses ni a cap altre municipi, i trobar-se en situació d’atur o ser pensionista, amb prestacions inferiors als 962,1€ (salari mínim interprofessional multiplicat per 1,5).
La presentació de sol•licituds es podrà realitzar a partir del divendres 19 d’octubre i fins al 23 de novembre, a través del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC), en horari de dilluns a divendres (de 10 a 14 h). Les sol•licituds han d’anar acompanyades del DNI de l’interessat/ada. El model d’aquesta documentació es troba disponible al portal municipal www.roses.cat.
En cas que el nombre de sol•licituds presentades sigui superior als lots disponibles, tindran prioritat els sol•licitants que no hagin estat autoritzats per a recollir olives en temporades ateriors. En cas necessari, es procedirà a un sorteig per atorgar les adjudicacions.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version