Canal Ajuntament

Palafrugell. L’Escola Torres i Jonama redueix el consum elèctric en un 20 per cent respecte l’any 2011

L’escola Torres i Jonama ha disminuït el consum elèctric aproximadament en un 20 per cent respecte l’any 2011. Aquesta reducció ha estat possible gràcies a un seguit d’actuacions realitzades durant els anys 2010, 2011 i 2012 amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i també a la major informació i conscienciació dels usuaris de l’equipament.

 

Després d’aquestes actuacions, l’escola disposa de fluorescents més eficients, que a més, aporten major confort visual. Així mateix, l’enllumenat dels passadissos està sectoritzat, de manera que es pot encendre només una part dels llums si és suficient. També es disposa d’automatismes en lavabos i zones de pas, que eviten que els llums quedin encesos per oblit, o impedeixen que s’encenguin si ja hi ha prou llum.

 

L’estalvi, però, podrà ser major, ja que des del mes de maig l’escola disposa d’un sistema de gestió energètica que permet disposar d’informació del consum d’electricitat i gasoil en continu. Aquesta informació permet conèixer amb detall com es distribueix el consum d’energia a l’escola i facilita la detecció i correcció dels consums excessius.

 

Paral·lelament a l’escola Torres i Jonama, s’han estat duent a terme actuacions per reduir el consum energètic en altres edificis municipals; el següent pas és completar-ne el seguiment i poder quantificar el percentatge d’estalvi per a cadascun d’ells.

 

 

<center>
<script type="text/javascript">// <![CDATA[
google_ad_client = "ca-pub-9129197336785673";
/* canal_ajuntament_news */
google_ad_slot = "0504338668";
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 90;
// ]]></script>
<script type="text/javascript" src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">// <![CDATA[

// ]]></script>
</center>

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version