Publicat el Dimecres, 28 Agost 2024 12:31 Escrit per Ajuntament de Blanes
S’han programat desenes de cursos formatius per a joves i majors de 45 anys a Blanes, que serà la seu de la 14a Fira TreballemGi el proper mes de novembre
La Cambra de Comerç de Girona i l'Ajuntament de Blanes mantenen un conveni de col·laboració per impulsar el teixit empresarial i l’ocupació al municipi que el proper quadrimestre incorpora noves actuacions i una edició de la Fira TreballemGi. La recent trobada a la seu cameral del president de la Corporació, Jaume Fàbrega, amb el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa del consistori, Joan Felip, va servir per definir les actuacions que es desenvoluparan durant els darrers quatre mesos de 2024.
Suport als joves i als majors de 45 anys
Les dues entitats continuaran impulsant el desenvolupament d’accions formativesbde garantia juvenil per a menors de 30 anys i també per a majors de 45 anys, col·lectius que tenen més dificultats per inserir-se al mercat laboral.
Darrerament, s’han realitzat formacions dels següents cursos: zelador amb cures auxiliars d’infermeria, monitor en el lleure, estètica i assessorament d’imatge, soldador, seguretat privada, competències digitals i català, mosso de magatzem amb certificat de carretoner, de competències HSE (salut, seguretat i medi ambient), idioma anglès, tècnic de reparació de dispositius mòbils, contingut digital i xarxes socials. El proper mes d’octubre s’iniciaran a Blanes els cursos d’operari mecànicsoldador, monitor en el lleure i sociosanitari.
Una fira d’ocupació híbrida: 14a Fira TreballemGi
En aquesta línia de suport ocupacional, el proper 27 de novembre s’ha previst la 14a edició de la Fira TreballemGi, que en aquesta ocasió s’ubicarà a la Ciutat Esportiva de Blanes i serà en format híbrid. Els candidats hi accediran tant presencialment com en línia per valorar ofertes laborals d’unes 60 empreses en cerca de talent i tindran a la seva disposició oportunitats formatives i tallers per inserir-se al món laboral.
Les empreses interessades en participar-hi poden posar-se en contacte amb la Cambra de Comerç de Girona i/o amb Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes. Aquesta actuació està finançada amb fons europeus i, per tant, no suposa cap cost per l’empresa que hi vulgui participar. Pròximament es farà una roda de premsa per informar-ne més detalladament.
Suport al comerç local
Pel que fa al recolzament del sector comercial, la Cambra ha organitzat durant el mes de maig d’enguany, conjuntament amb l’Ajuntament de Blanes, les jornades Fes la Bossa, en el marc del Programa Comercio Minorista amb fons europeus i de la secretaria de Estado de Comercio sobre com la Intel·ligència Artificial (IA) pot transformar el màrqueting a les xarxes socials, com generar imatges i vídeos amb IA i com fer campanyes de pagament a Instagram i Facebook.
També ha ofert jornades híbrides (presencials i online) d’aspectes relacionats amb el màrqueting. Cal destacar les següents jornades: 10 errades que no has de cometre i 1 gran tècnica que t’ajudarà a la venda comercial; 15+1 eines de micromàrqueting per a comerços; Canvia el “jonopuc” pel “josipuc” al teu comerç; Crea l’efecte Wow per al teu negoci.
Durant aquest proper quadrimestre s’han programat 3 jornades més: Les marques que marquen, amb Pere Maymí (26 de setembre); SEO local Google Maps per als negocis Locals, amb Julia Micaló (2 d’octubre) i Introducció al TikTok i com utilitzar-lo al comerç, amb Lola Ruiz (17 d’octubre)
Diagnosis comercials
També s’ha obert la convocatòria de Diagnosis comercial en el marc del programa d’impuls al comerç minorista per millorar-ne la seva competitivitat. És un programa subvencionat al 100% que permet fer una diagnosi individualitzada d’un comerç.
Certificats turístics
En l’àmbit del turisme, les empreses o serveis poden sol·licitar participant a les certificacions de les cambres de comerç Bioscore o Biosphere fins el 30 de setembre. Motivats per la sostenibilitat del sector turístic i conscients dels reptes que hem d’assumir per complir amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible ODS, la Cambra de Comerç de Girona, amb el suport de la Diputació de Girona, ofereix dues opcions de certificacions que s’alineen amb aquests principis amb finançament parcial.
L’objectiu principal és fomentar la integració de la sostenibilitat en les organitzacions, prioritzant la seva adaptació als principals pilars de la sostenibilitat: econòmica, sociocultural i ambiental. Aquesta adaptació es realitza utilitzant la metodologia que millor s’ajusti a les necessitats de cada entitat. Les metodologies emprades són els processos desenvolupats per les empreses certificadores Biosphere i Bioscore, les quals estan reconegudes pel Global Sustainable Tourism Council (GSTC).
Paral·lelament, es realitzen accions des de l’Oficina Acelera Pyme cameral per la millora de la digitalització de les empreses blanenques mitjançant jornades informatives i de formació amb la prestació de suport i assessorament per gaudir de les línies d’ajuts Next Generation que es destinen a aquesta promoció de millora digital per a tot tipus d’empreses. Així mateix, es presta suport a les empreses per gaudir de varis programes europeus per a la millora de la innovació, la sostenibilitat, la comercialització, la internacionalització i la emprenedoria que solen incorporar diverses fases d’anàlisi i proposta de millora i actuació que poden disposar d’ajuts diversos.
Per últim, durant la reunió també es va recordar la possibilitat que empreses blanenques puguin presentar-se als Guardons per Establiments Històrics que la Cambra atorga cada any per a firmes que han complert més de 50 anys de trajectòria. Ja han estat vàries les empreses de la localitat que han estat reconegudes durant les 45 edicions d’aquests reconeixements camerals.