Publicat el Dimarts, 04 Juny 2024 16:00 Escrit per Redacció
En aquesta edició han participat elaboradors i petits artesans
El cap de setmana 1 i 2 de juny, tot Catalunya ha celebrat la gran festa de la pagesia catalana: Benvinguts a Pagès La Festa. A la Conca de Barberà hi ha participat 40 persones en la visita complementària al Museu Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí i 74 persones en les visites que s'organitzaven a les 3 explotacions agroalimentàries i als 3 elaboradors: Cava Portell de Sarral, celler Josep Foraster de Montblanc, Carlania Celler i Niu Celler de Barberà de la Conca i finalment, Ca la Cova i Tocineria Cal Silo de Vimbodí i Poblet.
Per segon any consecutiu i després de l'èxit de l'any passat, en aquesta edició han participat elaboradors i petits artesans que tot i que no disposen d'una explotació agrària pròpia, contribueixen a enaltir el conjunt d'empreses agroalimentàries, comprant la matèria primera per elaborar els seus productes a explotacions locals.
Els visitants han descobert l'origen dels productes que es consumeixen cada dia, han conegut la feina dels pagesos i dels elaboradors que es dediquen a la transformació i productors que tanquen el cercle de les seves finques, han fet tastos dels productes i han conegut la història d'una petita indústria familiar on es destil·lava brisa, el residu que resta del raïm després del premsat constituït per la pellofa, la rapa i el pinyol de raïm per obtenir aiguardent d'alta graduació.
La valoració general del sector ha estat molt positiva. Després de 9 anys participant en aquest esdeveniment, és el primer any que s'han obtingut tants bons resultats. Per una banda, el mes de juny ha afavorit la visita als cellers i, per altra banda, la promoció ha inclòs tots els sectors: la feina al camp, la pastura, la granja o l'obrador i s'ha dirigit a un públic objectiu més enllà del familiar.