Canal Ajuntament

Llagostera. Llagostera celebra la desena edició de la Fira del Bolet

Un any més Llagostera acull el proper divendres  12 d’octubre  la Fira del Bolet, que enguany arriba a la seva desena edició. Durant tot el dia el nucli antic es convertirà en un mercat ambientat a principis del segle passat amb un centenar de parades, activitats, demostracions d'oficis, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet. 


Entre les més de cent parades s'hi podrà comprar bolets de tota mena, fins i tot gelat de bolets i de gelat de Mojito a la Plaça del Mercat.

 

La Fira del Bolet està organitzada per l’Àrea de Promoció Local de l’Ajuntament de Llagostera, amb col·laboració amb la Unió de Botiguers, el Casino Llagosterenc, el Casal Parroquial, el G.E. Bell Matí, l’Associació de Restaurants i altres entitats del municipi.

 

Aquesta iniciativa és pionera a la zona i es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades.

 

La Fira va néixer a Llagostera l’any 2003 amb la vocació d’instaurar-se com a fira anual  amb la intenció de projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l’exterior. “Aquest objectiu s’ha aconseguit amb els més de 10.000 visitants que cada any visiten la fira”, tal com ha destacat el regidor de Promoció Local, Ramon Soler.

 

Els actes de la Fira començaran el dia abans (dijous 11) amb el concurs de caçar bolets.

 

L’obertura oficial de la Fira es farà a les 10 del matí a la Plaça del Castell on intervindrà el President de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, el director General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Escorihuela i l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria.

 

Per completar l'oferta culinària fins al 11 de novembre, els restaurants del municipi celebren les jornades gastronòmiques de la Cuina del Bolet, on s'ofereixen diversos menús amb aquest ingredient com a producte estrella.

Adjuntem foto de lliure distribució de l'edició de l'any passat. 

Per a més informació podeu consultar el programa a www.firabolet.com


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version