Canal Ajuntament

Altafulla. ies de la Setmana Santa inclosos els festius a la Vila Closa

Un operari visitarà dimarts 4 d’abril tots establiments de restauració de la zona per a informar-los amb més detall de les accions i resoldre dubtes sobre el servei

El passat mes de novembre es va posar en funcionament el nou calendari de recollida porta a porta de la brossa a la Vila Closa. L’objectiu d’aquest servei és millorar la recollida selectiva dels residus i reduir la generació de fracció resta, que suposa un cost econòmic molt elevat respecte els residus recollits separadament.

Per tal de facilitar la recollida als establiments de restauració i grans generadors, durant aquesta Setmana Santa, període en què Altafulla rep una major afluència de visitants, es realitzaran les següents accions:

-    Es mantenen els 6 dies de recollida porta a porta setmanal de dilluns a dissabte, inclosos el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua. La recollida es realitza entre les 9.30 i les 11h.

-    Entre el dijous 6 d’abril i el dimarts 11 d’abril els establiments podran treure totes les fraccions correctament seleccionades cada dia. Es demana als restauradores i les restauradores, així com al veïnat, que facin la millor selecció possible, especialment de les restes orgàniques i els envasos.

Es recorda que per tal de facilitar la feina de recollida de l’operari cal que es posin les ampolles de vidre en caixes, es pleguin les capses de cartró i es posi la resta de fraccions en bosses diferenciades per cada tipus de residu (envasos, matèria orgànica i fracció resta).

A banda de mantenir el servei tots els dies, una de les altres novetats és la visita programada per al dimarts 4 d’abril d’un operari de la recollida a tots els establiments de la zona per a informar-los amb més detall de les accions i resoldre dubtes sobre el servei. 

La regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, ha volgut agrair específicament “la col·laboració dels veïns i les veïnes que feu un ús habitual del servei i també per la qualitat de la recollida i el seguiment de les normes”. 

Al mateix temps, i en sintonia a la col·laboració ciutadana, ha demanat al veïnat que demanar que “en cas que tingueu veïns i veïnes de segona residència els comuniqueu el funcionament del servei de recollida porta a porta i la possibilitat d’aconseguir els cubells de recollida a l’Ajuntament”.

Tot i que encara no és possible tenir dades exactes sobre el funcionament del servei pel mecanisme de recollida, “s’ha evidenciat una millora important de la qualitat i quantitat de residus recollits, si bé també és cert, que ens agradaria que la participació fos més elevada que l’actual”, ha matisat Marisa Méndez-Vigo.
 

Tríptic informatiu del porta a porta a la Vila Closa.

Magnètic informatiu del porta a porta a la Vila Closa.

1680600394operari_setmana_santa.jpg
Fitxer adjunt: 1680600394magnetic_portaaporta.pdf


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version