Canal Ajuntament

Altafulla. Medalla centenària al veí Vicente Carrasco López

Va arribar a Altafulla el 1947 provinent de Santa Elena, un petit poble de Jaén

L’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, acompanyada de regidors i regidores de la Corporació Municipal, ha fet entrega aquest migdia de la Medalla Centenària de la Generalitat, gravada amb el seu nom i l’any de naixement, al veí Vicente Carrasco López, amb qui ha compartit una estona amb ell i la seva família a la sala de Comissions ‘Josep Sala’ de l’Ajuntament d’Altafulla.

Vicente Carrasco López va néixer el 3 de febrer del 1923, a Santa Elena, un petit poble de Jaén. La primera vegada que va venir a Catalunya va ser l’any 1938 pel servei militar que va fer a Reus. Anys més tard, el 1947, els mateixos companys que va conèixer a Reus, li van oferir feina en la construcció d’una granja a Altafulla, i a partir d’aquí, s’hi va quedar per sempre. A la nostra vila, va conèixer la seva dona, Lídia Ballesté Canals, amb qui van tenir dues filles, la Maria Antònia i la Carme.  El Vicente era el tercer de tres germans i una germana, i va tenir una infància molt feliç, excepte en l’època de la guerra. 

Va treballar de missatger per al diari ‘Frente Sur’, de Jaén, qui era el responsable d’enviar al censor la publicació abans que fos impresa. També va treballar al camp, a l’antiga fàbrica de conductors elèctrics Mercadé, de Torredembarra, entre d’altres feines. Fins fa pocs anys, encara s’atrevia a conduir el seu antic cotxe, i una de les coses que més li agraden és parlar de les vivències passades amb la família, i especialment amb la seva única néta, la Lídia, també d’Altafulla. 


1675926701medalla_centenaria_vicente_carrasco_lopez_grup.jpg
1675926701medalla_centenaria_vicente_carrasco_lopez_medalla.jpg
1675926701medalla_centenaria_vicente_carrasco_lopez_montse.jpg
1675926701medalla_centenaria_vicente_carrasco_lopez.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version