Canal Ajuntament

Llagostera. L'Ajuntament de Llagostera aprova internalitzar el servei de neteja dels edificis municipals

En el ple extraordinari de l'Ajuntament de Llagostera del passat 18 de gener es va aprovar que la contractació del servei de neteja dels edificis municipals passés a ser competència interna de l'Ajuntament.

Llagostera compta amb 27 equipaments municipals que necessiten un servei de neteja periòdic, el qual començarà a prestar el mateix ajuntament com a competència pròpia aquest any 2023. El regidor de Sobiranies, Enric Ramionet, va indicar que el contracte de serveis amb l'empresa que se n'ocupava fins ara va vèncer el dia 31 de desembre de 2022, sense possibilitat de pròrroga. En aquest context, l'equip de govern ha optat per reinternalitzar el servei i prestar-lo en règim de gestió directa. 

La decisió de com es gestionen els serveis públics s'ha pres seguint criteris de major sostenibilitat i eficiència. En aquests casos, tant si és una transmissió entre empreses com si es municipalitza, comporta la subrogació del personal, i per això al pressupost del 2023, ja consta en la plantilla de personal la incorporació de les places de les treballadores del servei de neteja. Es tracta d’un total de 17 treballadors de l'empresa que fins ara oferia el servei que seran subrogats. 

Ramionet va destacar que “internalitzar el servei i prestar-lo directament des de l'ajuntament suposa evitar la mercantilitzacióó dels serveis públics i que d’entrada, suposarà un estalvi de l'IVA de 58.000 € aproximadament i del benefici industrial.
La proposta d’internalitzar el servei de neteja dels edificis s’ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (ERC i CUP Alternativa per Llagostera) l'abstenció del PSC i el vot contrari de Junts per Llagostera.

Foto del Ple celebrat el passat 18 de gener. Autor Marc Sureda Pons / Canal Ajuntament167516507818012023-_dsc8901.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version