Canal Ajuntament

Els Comuns de la Massana i Ordino llencen la campanya “Komtoka” coincidint amb la Setmana Europea de Rrevenció de residus

Neix la campanya Komtoka, que té com a eix central la creació d’un lloc web de la deixalleria de les Valls del Nord, que s’ha concebut perquè sigui molt útil per a la població, amb un apartat on es publicarà la llista d’objectes disponibles per reutilitzar, a l’abast de tothom. Aquesta acció buscar donar-li una segona vida als articles que la gent ja no fa servir i porta a la Deixalleria, que des del passat mes de juliol està gestionada per una empresa especialitzada.  

La Massana | Ordino, 24 de novembre del 2022.- Fins al proper 27 de novembre, Andorra i moltes institucions s’han sumat a la Setmana Europea de la Prevenció de residus, una iniciativa que busca sensibilitzar sobre la gestió dels residus, fomentar accions sostenibles i fins i tot ajudar a canviar el comportament de consum dels ciutadans. Per aquest motiu, el Comú de la Massana i d’Ordino s’han unit per potenciar l’ús de la deixalleria de les Valls del Nord sota la campanya KOMTOKA. 

Aquesta campanya té com a objectiu allargar la vida dels objectes, per seguir amb l’economia circular i entre tots contribuir amb el medi ambient. L’acció ha volgut adaptar les 3 R (reduir, reciclar i reutilitzar) per reutilitzar, reparar i recuperar. Tres “R” que potencien l’ús de la deixalleria, per a que tot els ciutadans de les parròquies de les Valls del Nord tinguin present que l’opció no és llençarsinó donar-li una segona vida als seus objectes.  

De la mà de Pirinenca de Serveis, s’ha desenvolupat un lloc web (d https://deixalleriavallsdelnord.ad/) on la deixalleria podrà publicar els objectes que molts ciutadans han portat i que encara tenen vida útil. S’ha volgut crear una plataforma digital per donar més visibilitat a tots aquests objectes i que qualsevol ciutadà pugui consultar els productes disponibles prèviament a visitar la deixalleria. En pararal·lel els comuns estan realitzant accions per prevenir els residus, aquest relacionats amb la indústria tèxtil, ja que és el tema de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. A Ordino s’han programat tallers amb roba reciclada, tant a la ludoescola com al Punt Jove. A la Massana s’ha fet un taller per fer cotons per desmaquillar, a la Casa Pairal, i aquesta tarda hi haurà un taller sobre com endreçar els cables, al Punt 400.


1669303604img_8328.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version