Canal Ajuntament

Blanes. Finalitza a Blanes el Cicle de Xerrades de Salut parlant sobre què cal saber sobre el dolor

Aquests dos darrers dimecres s’han fet sengles sessions al Casal Cívic Benet Ribas, organitzades pel Col·legi de Farmacèutics, CatSalut i l’Ajuntament de Blanes

El passat dimecres va finalitzar a Blanes el cicle de xerrades sobre temes de salut relacionades amb el món farmacèutic, després que s’ha fet la segona i darrera sessió. Es va acollir al Casal Cívic Benet Ribas de la Plaça d’Espanya a les 5 de la tarda, i estava oberta a la participació de tothom en general, si bé estava adreçada especialment a la gent gran.

D’entrada la sessió es presentava amb un títol prou atractiu, perquè és una de les principals temences que tenim els humans: patir dolor. Per això, l’objectiu va ser que tots i totes les assistents tinguessin les principals nocions que cal saber al voltant d’aquesta simptomatologia. Per contestar la pregunta sota la qual es formulava la sessió, Què cal saber sobre el dolor', es va comptar amb les aportacions dels farmacèutics Carles Torner i Meritxell de Miguel, tots dos de la Farmàcia Grima de Blanes.

Què cal saber sobre el dolor '

En primer lloc es va contextualitzar què és el dolor, quin tipus de dolor hi ha, com es mesura, com es pot prevenir i, el més important: com es pot tractar. Després d’explicar aquests destacats aspectes, es va aprofundir sobre què és i quan apareix, i es van explicar els diferents tipus de dolor segons la durada i localització. I és que el dolor, en definitiva, és una cosa positiva en el sentit que ens alerta que alguna cosa no va bé al nostre cos i cal posar-hi remei.

També es van explicar els hàbits saludables que podem seguir per disminuir o evitar alguns tipus de dolor, així com la manera en què l’hem de tractar, diferenciant el de caràcter farmacològic i el què en canvi no empra els medicaments. Aprofundint més sobre aquest darrer aspecte, es van explicar quins són els analgèsics més habituals, fent especial èmfasi en les seves accions, precaucions que cal tenir i els seus principals efectes adversos.

Per últim, es va parlar sobre les vies d’administració més usuals, els principals efectes adversos i es van donar consells a seguir durant el tractament perquè no ens resulti contraproduent. Precisament cal dir que el cicle es va encetar dimecres de la setmana passada tractant un tema directament relacionat amb aquest darrer aspecte: ‘El Bon Ús dels Medicaments’. En aquesta ocasió se’n va encarregar de desentrellar-ho la farmacèutica Maria Adell.

El cicle de salut format per les dues sessions celebrades els dies 9 i 15 de novembre l’han organitzat el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, i compta amb el suport de les farmàcies i l’Ajuntament de Blanes, així com del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el Servei Català de la Salut (CatSalut). Es tracta d’una iniciativa que es presenta com un ‘Programa d’Educació Sanitària Sobre el Bon Ús dels medicaments’ (PESBUM).


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version