Canal Ajuntament

Pobla de Claramunt. L'Ajuntament treballa amb Agents Rurals i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per a solucionar la presència de porcs senglars en zones habitades

Actualment es treballa en la contractació d’una empresa especialitzada que pugui realitzar un seguiment d’aquests animals i capturar-los mitjançant trampes

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha iniciat una ronda de consultes per tal d’establir un sistema efectiu i segur que permeti reduir la presència de porcs senglars a zones urbanes del municipi. Davant de l’increment registrat en la presència d’aquests animals, des del consistori s’ha contactat amb els Agents Rurals i amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través d’un tècnic d'activitats cinegètiques i pesca continental que estudiava la situació sobre el terreny. Els estudis realitzats han servit de moment per a descartar rebaixar la població de senglars a través de la seva caça donat que el trànsit dels animals es realitza en zones amb habitatges i amb una important presència de persones. 

L’informa emès pels agents rurals estableix que probablement es tracta del mateix grup de porcs senglars el que actua en les tres zones de la Pobla de Claramunt en les quals es té constància de la presència dels animals.

Una empresa especialitzada

Un cop delimitat l’abast del problema i descartada l’actuació de caçadors, des de l’Ajuntament s’ha optat per la contractació d’una empresa especialitzada. Aquesta proposa l’establiment d’una vigilància dels animals i la seva captura mitjançant trampes.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version