Canal Ajuntament

Andorra la Vella. Els comuns participen al 43è Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa

A la trobada, que se celebra entre avui i dijous a Estrasburg, assisteixen els cònsols majors d’Andorra la Vella i d’Ordino, Conxita Marsol i Josep Àngel Mortés en representació dels comuns.

El Congrés dels poders locals i regionals celebra la 43a sessió, del 25 al 27 d'octubre de 2022 a Estrasburg. Hi prenen part, en representació dels comuns, la cap de delegació, Conxita Marsol, i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i del secretari de la delegació, Isaac Pérez.

Els cònsols han saludat el nou Secretari General del Congrés, el francès Mathieu Mori, escollit aquest matí per un període de cinc anys. La delegació andorrana li ha donat el seu suport abans de l’elecció i posteriorment l’ha felicitat pel nou càrrec.

En el context del conflicte armat entre Ucraïna i Rússia, intervindran al Congrés Oleksiy Chernyshov, ministre de Desenvolupament Comunitari i Territorial d'Ucraïna, i Vitali Klitschko, president de l'Associació de Ciutats d'Ucraïna i alcalde de Kíiv. També hi ha ponències sobre el discurs de l’odi i informació falsa i l’impacte en les condicions de treball dels càrrecs electes locals i regional (la proposta arriba dels Països Baixos i Suècia), i l’acollida de dones i infants refugiats per part de ponents d’Estònia i Alemanya.

Durant els tres dies del Congrés també es tractaran qüestions com el futur del Consell d’Europa i el rol del Congrés, amb la intervenció per part de Fiona O'loughlin Una quarta cimera per a un Consell d'Europa renovat, millorat i reforçat; i l’urbanisme, amb debats en què es reflexionarà del paper de les ciutats i regions intel·ligents i les perspectives per a un enfocament de governança centrat en els drets humans l'home, amb l’al·locució de Paul Scully, ministre de Londres i ministre d'estat (ministre de govern local i seguretat comunitària).

El debat temàtic d’aquest 43è Congrés se centrarà en la revisió de la Carta Urbana Europea II i el Manifest per una nova urbanitat en el context de les situacions de crisi actuals, presentat per la irlandesa Anne Colgan i Christina Binder, de la Universitat Bundeswehr de Munic,  i membre del Grup d'Experts Independents.

L’associació de comuns d’Andorra participa des de 1994 al Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, que se celebra dos cops l’any.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version