Canal Ajuntament

Sant Julià de Lòria. La cursa Transfronterera tindrà un nou recorregut més assequible amb un desnivell menor que en edicions anteriors

La novena edició de la Cursa Transfronterera. Camí de Retrobament sortirà enguany de La Seu d’Urgell i arribarà a Sant Julià de Lòria amb les novetats d’un nou recorregut i la recuperació de la competició diürna. La cursa, que es disputarà el proper 5 de novembre, s’ha presentat aquest dijous a l’ajuntament de la capital alturgellenca. 

Com és habitual hi haurà un recorregut llarg de poc més de 20 quilòmetres i un de curt anomenat Xics de uns 9 i escaig. Si en les edicions anteriors el traçat -sempre que se sortia de La Seu- era La Seu d’Urgell, Estamariu, Bescaran, Naturland, Auvinyà, Aixirivall, Sant Julià de Lòria, ara serà La Seu d’Urgell, Calvinyà, Arcavell, Juberri, Auvinyà, Aixirivall, Sant Julià de Lòria.
 
Segons ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Esports català, Carlos Guàrdia “creiem que el menor desnivell i el recorregut més curt pot ser un atractiu per als participants”. Com és habitual, hi haurà un servei d’autobús per tornar a La Seu un cop acabada la cursa que finalitzarà com sempre a la plaça de la Germandat i també hi haurà servei de dutxes a LAUesport. Una altra de les iniciatives que repeteix per contribuir a la sostenibilitat és l’absència de gots de plàstic d’un sol ús i la cinta delimitadora del recorregut que serà reutilitzable.
 
El cap d’Esports del Comú, Ramon Ibarz ha comentat que la participació ha anat fluctuant amb el pas dels anys i va caure dràsticament l’any posterior a la pandèmia. “La primera edició va tenir 239 participants però això ha variat amb el pas del temps per diferents motius com ara el pas a la versió nocturna o les diferents condicions climatològiques segons l’any”, ha dit Ibarz. Ell mateix ha assegurat que si el quòrum d’enguany supera el centenar d’atletes “ja estarem contents”. 
 
Tant l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana com el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral han coincidit en els llaços que uneixen les dues localitats més enllà de la frontera que les separa. Tota la informació es pot trobar a www.transfronterera.com


Fitxer adjunt: 1666327085comunicat_transfronterera.pdf



1666327724img_6960.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version