Canal Ajuntament

Solsona. El nou enllumenat de l’edifici consistorial de Solsona estalviarà el 71 % en energia

Abans de final d’any es preveu canviar els focus del camp de futbol i instal·lar plaques fotovoltaiques que donin servei a diversos equipaments

El mes que ve s’enllestiran els treballs de renovació de l’enllumenat de l’edifici de l’ajuntament de Solsona, un total de 400 punts de llum, amb els quals s’aconseguirà un estalvi anual del 71 per cent en energia. S’han substituït làmpades halògenes i fluorescents per llums led per reduir el consum i la potència de la instal·lació, tot adaptant-la a les necessitats actuals de les dependències municipals.   

Els treballs els executa l’empresa solsonina Instal·lacions Industrials AGEC. Amb una inversió de 31.208 euros, que s’amortitzarà en un període de sis anys, es passarà d’un consum estimat de 33.863 quilowatts/hora anuals a 9.776 quilowatts/hora. Fins a l’agost, les factures de llum de la casa consistorial ascendien a uns 2.000 euros al mes, aproximadament.

Abans de final d’any, d’altra banda, l’Ajuntament preveu millorar l’estalvi energètic amb dues actuacions més: la renovació dels focus del camp de futbol municipal amb tecnologia led i la instal·lació de 500 plaques fotovoltaiques d’un total de 200 quilowatts a la sala polivalent que donin servei al propi equipament, però també a l’escola bressol Els Petits Gegants, el Casal de Cultura i Joventut, inclosa l’Escola Municipal de Música, i l’escola Setelsis. En una fase posterior, tot i que encara no s’ha pressupostat, hi ha la voluntat d’instal·lar plaques solars a l’edifici de l’ajuntament, que permetin estalviar llum també a equipaments com la biblioteca.


1666327080img_6955.jpg
Fitxer adjunt: 1666327080np_reforma_enllumenat_ajuntament.doc


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version