Canal Ajuntament

La Massana. Aprovat un suplement de crèdit per invertir en mesures d’estalvi energètic

El Servei de Tràmits de la Massana s’instal·larà a la planta baixa 

Com ha exposat la cònsol menor, Eva Sansa, davant la crisi energètica actual, els comuns tenen la responsabilitat de reduir al màxim el consum tan de l’enllumenat públic com dels edificis comunals. El Comú de la Massana ja ha adoptat una sèrie de mesures per reduir el consum energètic, com apagar un dels dos llums dels fanals dobles de les avingudes Sant Antoni, el Ravell i el Través. A més s’han instal·lat sensors a l’edifici comunal i s’han sectoritzat algunes zones.

En la sessió de Consell s’ha aprovat un suplement de crèdit de 130 mil euros per continuar implementant mesures d’estalvi energètic: 21 mil euros es destinaran a la compra i instal·lació de rellotges per poder apagar l’enllumenat de les urbanitzacions de la una a les cinc de la matinada; s’invertiran 75 mil euros a la compra de bombetes leds per a les avingudes principals; i la resta del suplement anirà destinat a la reposició de fanals.

D’altra banda, Sansa també ha exposat el projecte de canvi d’ubicació del servei de Tràmits a la planta baixa de l’edifici de la Closeta. La cònsol menor ha argumentat que durant aquest mandat ens hem proposat dur a terme diferents obres per millorar el benestar dels ciutadans. “En aquests moments estem fent els treballs de remodelació de la casa pairal i de santa Caterina per millorar els serveis adreçats a la gent gran i als joves. Ara portarem a terme un canvi d’ubicació del servei de Tràmits, per millorar el servei a tots els administrats”, ha remarcat la cònsol menor.

El projecte es basa en construir les noves oficines a la planta baixa perquè estiguin a peu de carrer i millorar l’accessibilitat, a més de disposar de més espai i més punts d’atenció.

En la sessió s’ha donat llum verda a la licitació de les obres. 

Pel que fa a temes financers, el conseller Jordi Areny ha exposat l’informe anual d’intervenció de control financer de les societats públiques participades pel Comú de la Massana corresponents a l’exercici 2021 i que reflecteix les modificacions pressupostàries a EMAP a conseqüència de la pandèmia. 

D’altra banda, el ple del Consell ha decidit renovar la sala infantil de la Biblioteca i el proveïment de taules, cadires i carpes per als esdeveniments que es fan a l’aire lliure, ja que com ha explicat el conseller Guillem Forné, calia renovar el material, desgastat a causa de l’elevat ús, i també ampliar-lo, ja que tant les festes majors com els diferents esdeveniments apleguen un públic molt nombrós.


1666327076img_5743.jpg1666332266captura_de_pantalla_2022-10-21_a_les_8.04.00.png


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version