Canal Ajuntament

Llagostera. Llagostera dedica una rotonda a la Fira del Bolet

Amb motiu dels 20 anys també s’ha inaugurat una exposició commemorativa

En el marc de la programació de la vintena edició de la Fira del Bolet de Llagostera, aquest cap de setmana s’ha inaugurat el conjunt escultòric que s’ha instal·lat, de forma permanent, a la rotonda que enllaça Llagostera amb la carretera de Caldes de Malavella.

Es tracta d’un muntatge artístic, de l’escultora Ona Trepat Rubirola, que gira al voltant del creixement dels bolets en el territori dels massissos de les Gavarres i de Cadiretes mitjançant la instal·lació de vuit escultures construïdes amb vímec. 

A part de la pròpia instal·lació de les escultures, l’actuació ha inclòs el moviment de terres per modificar la topografia inicial, un nou enjardinament,  i la instal·lació d’un  sistema d’il·luminació decoratiu.

L’execució dels treballs ha anat a càrrec de la brigada municipal, amb el seguiment dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament.

Així, tot i que el pressupost previst en el projecte tècnic aprovat era de 38.344,51 euros amb IVA inclòs, el cost final de les obres ha suposat  una inversió de 14.357,87 euros.  

El regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz, ha destacat que “amb aquesta actuació mantenim i recordem tot l’any els bolets i el bosc com elements representatius i identitaris del territori i del municipi de Llagostera”.   

Sobre Ona Trepat

Escultora, apassionada del potencial que tenen les artesanies i la cultura, treballa amb projectes i iniciatives que potencien la creació artística i la seva vinculació amb el teixit, la cistelleria i el fer artesanal. En el seu treball cerca una determinada forma de fer i comprendre la vida, construint una visió interrelacionada entre cultura i naturalesa.

Actualment és Professora Associada a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Col·labora habitualment amb escoles, universitats i organitzacions en projectes que vinculen la creació artística, l’artesania, l’educació, la construcció, l’ecologia i el desenvolupament social i personal.

“20 anys de Fira del Bolet”

D’altra banda, aquest cap de setmana també ha quedat inaugurada l’exposició “20 anys de Fira del Bolet”rememorant la trajectòria d’aquest esdeveniment, que s’ha convertit en una cita consolidada del calendari festiu llagosterenc, alhora que fa un recorregut pels canvis que ha viscut la vila des del canvi de segle. Una mirada al context completa l’exposició, tot fent atenció a la llarga tradició d’usos del bosc i de celebració de mercats i fires de Llagostera, així com a la riquesa gastronòmica en què els bolets hi tenen un paper protagonista. 

L’exposició es pot visitar fins al proper 26 de novembre a la sala d’exposicions de Can Roure.

La inauguració va anar a càrrec del regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz, que va agrair la col·laboració de totes les persones i entitats que cada any fan possible la Fira. Durant l’acte es va fer un reconeixement als ex regidors Josep Sánchez i Ramon Soler, responsables de la Fira del Bolet en legislatures passades. 


166546237908102022-_dsc6771.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version