Canal Ajuntament

Banyoles. Banyoles celebra aquest cap de setmana la XIV edició de la Fira Medieval Fantàstica Aloja

Es farà durant tot el cap de setmana en diferents espais del Barri Vell amb més d’una trentena d’activitats

El Barri Vell de Banyoles tornarà aquest cap de setmana a reviure el passat medieval amb la XIV edició de la Fira Medieval Fantàstica Aloja. La fira, que es farà fins diumenge al vespre, recuperarà les activitats que s’havien deixat de fer per la pandèmia i el programa inclou més d’una trentena de propostes especialment pensades per al públic familiar. 

La regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Anna Tarafa, ha destacat que “l’Aloja tornarà aquest cap de setmana a la normalitat amb un programa d’activitats extens amb noves propostes i d’altres de recuperades com les cercaviles que havíem deixat de fer en les últimes edicions per la pandèmia”.

La fira Aloja s’obrirà aquest divendres a les 7 de la tarda a l’espai de La Muralla amb el ‘Combat inaugural’ i les activitats s’allargaran durant tot el cap de setmana. La plaça Major acollirà al mercat medieval que comptarà amb 50 parades, 5 més que en l’any passat, i també s’hi faran tallers infantils, així com demostracions d’oficis tradicionals i artesania. 

També hi haurà tallers a la plaça de la Font i a la plaça dels Estudis durant tot el cap de setmana i dissabte al matí, coincidint amb l’arribada del Drac de Banyoles per iniciar els preparatius de la Festa Major de Sant Martirià, se’n faran també al Passeig de la Indústria. Coincidint amb l’arribada del Drac es farà una trobada de colles geganteres que s’iniciarà al Monestir i acabarà davant l’ajuntament, creuant la Muralla i el mercat medieval a la plaça Major. 

La programació de l’Aloja inclou tallers infantils de varetes de bruixes i bruixots, corones, maquillatge facial, tir amb arc, sabons artesans, figures de guix... també hi haurà atraccions medievals i, com a novetat, una activitat de Soft Combat, que és una lluita d’espases infantil que els mateixos nenes i nens s’hauran fet per després fer el combat. 

Espectacles medievals

L’Arqueta de Sant Martirià i la història del monestir protagonitzaran els espectacles medievals, que es faran a l’espai de La Muralla, on també s’instal·larà la Taverna Medieval. 

Dissabte a la tarda es recuperarà la tradicional entrada de l’abat i aquest any serà l’Abat del Monestir qui treurà les relíquies de Sant Martirià en processó per demanar-li pluges. La cercavila acabarà a la Muralla on s’oferirà bunyols, ratafia i orxata per als assistents. A continuació, hi haurà el Pas d’Armes i a la nit la Cercavila Fantàstica Nocturna, que aquest any comptarà amb la col·laboració dels Senyors del Foc de Castelló d’Empúries.

Des de l’entitat Alma Cubrae, que organitza els espectacles, Àngel Rodríguez ha explicat que a la cercavila “s’hi podran veure molts personatges fantàstics i mitològics com les aloges, els dracs o bruixots”.

Diumenge al matí hi haurà circ medieval amb l’espectacle ‘Temps era temps’ amb l’Associació un salt al circ i diumenge a la tarda es repetirà el Pas d’Armes. La fira es tancarà amb l’espectacle final amb ‘Equip A-normal’ amb la comtessa de Xetmar, que té atemorits els banyolins i banyolines i que es veuran obligats a demanar ajudar a estranys personatges i on també comptaran amb Els Senyors del Foc. 

Sorteig i rutes teatralitzades

També es faran visites guiades com ‘Peatges històriques i llegendàries de la ciutat de Banyoles’, a càrrec de Guerau Palmada i Àngels Vergés, historiador de l’art i ethnopoeta, respectivament. A més, els Museus de Banyoles oferiran la visita ‘Banyoles medieval: del carrer al Monestir’. 

Durant els dies de la fira Aloja, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme sortejarà entre totes les persones que omplin l’enquesta que trobaran al Punt d’Informació vals regal de 50 euros per comprar o consumir als establiments associats. Durant el cap de setmana, la barca Tirona oferirà també sortides teatralitzades on es farà una adaptació de la llegenda ‘Misteris enfonsats’ d’Àngel Vergés.  

166486245322ajbny_aloja_.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version