Canal Ajuntament

Llagostera. El Repte Residu Zero a Llagostera

L'Ajuntament de Llagostera aposta un cop més per la reducció de residus i el consum conscient, aquest cop impulsant el cicle de xerrades Jo Coco: el repte Residu Zero, dinamitzat per Rezero. Es tracta d'un cicle de 5 sessions que permetrà a les persones participants descobrir tots els secrets sobre l'estil de vida residu zero, alternatives de consum i les encoratjarà a reduir els seus residus diaris.

Actualment, es generen aproximadament 1,40kg de residus per habitant i dia a Catalunya, xifra alarmant davant la qual moltes persones han començat a canviar els seus hàbits per reduir els seus residus. Amb aquest cicle de xerrades, Rezero vol ampliar aquestes experiències, posant-les en valor i fent-les extensives a tota la població.

A través d'aquest cicle les persones participants es convertiran en consumidors i consumidores conscients i expertes en Residu Zero. A les diferents sessions descobriran, entre d'altres, alternatives als productes d'un sol ús, quins comerços del municipi els permeten fer una compra sense envasos, amb productes ecològics i/o de proximitat, alternatives d'higiene convencionals i com fer una neteja domèstica sense tòxics. Per ajudar-los en aquesta tasca de reduir els seus residus, els participants que assisteixin a un major nombre de sessions rebran un kit d'elements reutilitzables com bosses de malla, carmanyoles o un got reutilitzable.

Els tallers tindran lloc els dies 5, 13, 20 i 27 d'octubre i el 24 de novembre. Totes les sessions començaran a les 19h i es faran a la Sala polivalent del Centre Cultural Can Roig. Excepte la del dia 20 d'octubre, que es farà una ruta per descobrir el Comerç Verd de Llagostera.

"Cada petita acció dels i les participants és un pas més cap a una societat més sana i més ecològica, evitant així afectacions a la salut i al medi ambient”, tal i com ha destacat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, David Parron. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version