Canal Ajuntament

La Ràpita. La Ràpita celebra la Festa tradicional de la Sega de l’arròs aquest cap de setmana

 

 

 

 

 

El proper dissabte arriba la Festa de la sega de l’arròs de la Ràpita, que se celebrarà  a partir de les 10 hores a la Fundació Plegadis. Tothom que vagi aprendrà com els pagesos feien les feines tradicionals de l’arròs, amb els camals arremangats i plantant les garbes d’arròs a mà mitjançant els mètodes tradicionals transmesos generació en generació. A més, es podrà participar activament, entrant al camp i segant l’arròs seguint les explicacions de pagesos avesats en aquestes tasques.

A banda, també es podrà gaudir del ventall d’activitat que la Fundació Plegadís ofereix, com són, una mostra dels estudis de l’anellament d’ocells, visites a l’Aula i altres projectes de caire mediambiental que la fundació realitza, entre ells, el projecte Noctua, on veurem en directe mussols i altres rapinyaires nocturns, el taller per construir menjadores per ocells i el taller de la migració de les Anguiles. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, apunta que “la Festa de la sega de l’arròs és una oportunitat per gaudir de les tradicions i l’entorn de la Ràpita i del Delta de l’Ebre”.

Com en l’edició anterior, la jornada comptarà amb tres torns de visites d’una hora cadascun: el primer a les 10 h, el segon a les 11 h i el darrer a les 12 h. Per assistir cal inscriure’s prèviament a la pàgina web enlarapita.com i efectuar el pagament d’1€ per persona. Aquest donatiu es destinarà íntegrament a un projecte de recuperació de fauna silvestre. En la festa, també hi haurà la presència d’un estand de la cooperativa d’arròs.

Com a novetats, aquesta edició hi haurà tallers mediambientals per adults, joves i infants de les 16 a les 18 hores, i una sortida d’observació astronòmica de nit a les 21 hores. A més, el diumenge s’ha organitzat una sortida ornitològica des de la Fundació Plegadis nivell 0 que consistirà en la visita als arrossars i llacunes del Delta per descobrir els ocells del Delta. L’activitat serà gratuïta i cal portar prismàtics. 

La Festa de la Sega de l’arròs es duu a terme a més municipis del territori durant els mesos de setembre i octubre. A l’Aldea tindrà lloc el 18 de setembre, a l’Ampolla el 25 de setembre i a Amposta el 2 d’octubre.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version