Canal Ajuntament

Altafulla. Costes autoritza l’ampliació de terrasses sobre el passeig als establiments de Botigues de Mar

Per facilitar l’activitat hostalera i preservar els usos ciutadans els negocis només podran augmentar l’espai equivalent a un 40% de les plataformes que tenien damunt la sorra

Els establiments del sector de l’hostaleria que hi ha situats a Botigues de Mar i ho desitgin ja poden ampliar les seves terrasses sobre mateix del passeig. La decisió l’ha pres l’Ajuntament d’Altafulla, amb l’autorització de Costes de la Generalitat, després que als negocis se’ls requerís que enretiressin les plataformes pertinents de damunt la sorra. Una demanda que el consistori va haver de fer fa uns dies, a petició del departament de Territori, en no complir-se la distància mínima de sis metres que hi ha d’haver entre les tarimes i el mar com a conseqüència dels darrers temporals.

La regidora d’Urbanisme i Via Pública, Marisa Méndez-Vigo, assegura que la mesura vol “facilitar l’activitat dels restauradors” a la vegada que “es preserven els usos ciutadans del passeig marítim”. I és en aquest marc que els negocis només podran augmentar l’espai equivalent a un 40% de les plataformes que abans tenien instal·lades a la platja fins que acabi la temporada, pels volts de Tots Sants, al novembre. D’aquesta manera, doncs, es permet incrementar la superfície de les terrasses sobre el passeig en equilibri amb la funció urbana de l’espai.

Paral·lelament, Méndez-Vigo ha explicat que els establiments no podran tenir estris davant la façana i mantindran exempt de para-sols o mobiliari l’espai que no els pertoqui. El consistori, a més, ja ha avançat que els serveis tècnics i la Policia Local vetllaran pel compliment d’aquesta normativa que s’ha qualificat d’”excepcional” en el que preveu el Pla d’Usos vigent. I per tal de resoldre l’anomalia, la regidora d’Urbanisme també ha dit que als restauradors se’ls cobrarà l’impost establert per l’Ordenança Fiscal d’Ocupació de Via Pública adequat a l’activitat que hagin arribat a prestar.

L’Ajuntament d’Altafulla i Costes es reuniran a finals de setembre, quan ja hagi acabat la temporada d’estiu, per tal de tractar diverses qüestions sobre la platja del municipi. Sobre la taula hi haurà el reforç del passeig marítim així com la manera d’encarar la temporada vinent, amb la mirada posada al futur, tant a curt com a mitjà termini.
Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version