Canal Ajuntament

Ordino. Divuit projectes a concurs amb el mercat d’art i el monogràfic de manuel luna com a novetats

El museu carmen thyssen organitza un taller familiar

Ordino Jardins d’Art omplirà d’art els carrers i les places d’Ordino el proper cap de setmana, dissabte 10 i diumenge 11 de setembre, amb divuit projectes a concurs. La quarta edició del premi d’arts visuals s’inaugurarà el dissabte 10 de setembre, a les 11.30 h a la plaça Prat de Call. El públic podrà fer el recorregut per les diferents localitzacions al poble i veure totes les propostes, seleccionades prèviament pel jurat de l’edició, format per Teresa Areny, cap de Projectes del Museu Carmen Thyssen, i Joan-Marc Joval, cap d’Acció Cultural del Govern d’Andorra. Els artistes triats i presents són Mònica Armengol, Joana Baygual, Belbet on the ground, Colin Castell, Mercè Ciaurriz, Rafa Contreras, Romina Dolonguevich, Naiara Galdós, Mar Garcia, Jean Luc Herbert, Clàudia Llevet, Maite Luque, Anna Mangot, Rubèn Penya, Gemma Piera, Ruseta Sa, Yolanda Sanmarcos i Alfons Valdés.

El tret de sortida però el donarà el pintor sevillà Manuel Luna, convidat aquesta quarta edició, amb la inauguració d’una exposició dedicada a la seva trajectòria a la sala La Buna, serà el divendres 9 de setembre a les 12 h del migdia. L’exposició es podrà veure fins al 30 de setembre, de 16 a 19 h. Luna que s’inscriu en el corrent del nou realisme, és un artista figuratiu amb gran un gran domini tècnic del dibuix, motiu pel qual oferirà un workshop el cap de setmana, organitzat per La Capsa, espais de creació. “No hem volgut deixar passar l’oportunitat de comptar amb aquest artista espanyol, de primer ordre, i compartir el seu coneixement, de manera pràctica, amb tots aquells que vulguin aprofundir en la tècnica del realisme des de la pintura i el dibuix”. Ha exposat internacionalment, és membre del Grup de Realisme Espanyol Contemporani (GRECO) i un dels puntals d’aquest corrent pictòric. Té una acadèmia pròpia i Galeria a la ciutat de Sevilla.

page1image605798400 page1image605789984 page1image605790192page1image605790400 page1image605790704 page1image605791008

Fora de concurs i com a principal novetat d’enguany, es presentarà un mercat d’art que estarà muntat durant els dos dies del certamen, dissabte 10, de 12 a 19 h i diumenge 11, d’11 a 18 h on també podrem veure l’obra d’alguns noms que opten al Premi. Noms artistes mercat, Els artistes amb la seva obra a la venda s’ubicaran al carrer Major. Hi seran presents Mònica Armengol, Joana Baygual, Anna Mangot, Josep Martin, Daniela Martins i Nèstor Pellicer. El mercat farà possible ampliar el nombre d’obra exposada, donar participació a nous artistes fora de concurs, i incentivar la venda d’art entre el públic assistent.

El veredicte amb el nom dels guanyadors del primer premi, un xec de 3.000 euros i una exposició, i l’accèssit de 1.000 euros, es donarà a conèixer el diumenge 11 de setembre, a les 18.30 h en el lliurament de premis i cloenda. A més de formar membre del jurat, per primera vegada, participa com a col·laborador el Museu Carmen Thyssen que ha preparat un taller de pintura ‘plein air’ per a tota la família. “Una activitat que deixa veure la vocació per viure el certamen des de tots els públics i edats”, ha definit Mujal. El taller tindrà lloc dissabte 10, de 16 a 19 h a Prat de Call.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version