Canal Ajuntament

Banyoles. Banyoles invertir més de 76 mil euros en millores a les escoles

Més de 3.800 alumnes inicien el nou curs escolar als diferents centres educatius de la ciutat

L’Ajuntament de Banyoles ha invertit aquest estiu més de 76.000 euros en millores a les diferents escoles de la ciutat. Més de 3.800 alumnes inicien el nou curs escolar als diferents centres educatius, tant de primària com de secundària. 

Aquest matí ha començat amb normalitat el curs escolar a les cinc escoles de la ciutat. Dijous passat ja va començar el curs a l’escola bressol La Balca i aquest dimecres ho farà als tres instituts de secundària. Pel que fa al número d’alumnes, avui han començat les classes 587 alumnes d’educació infantil i 1.478, d’educació primària. Dimecres, iniciaran el curs 1.681 alumnes de secundària. En el cas de l’escola bressol municipal La Balca, aquest curs ofereix 74 places i, com a novetat, 8 seran de IO. 

La regidora d’Educació, Ester Busquets, ha destacat que “el curs ha començat amb normalitat als centres educatius amb les escoles preparades per rebre de nou els alumnes amb les millores i tasques de manteniment que s’hi han fet”. 

En total, el consistori ha invertit aquest estiu 76.025,27 euros en millores a les cinc escoles de primària de la ciutat i a l’escola bressol municipal La Balca. La inversió més important ha estat a l’escola Baldiri Reixac on s’han renovat els tancaments d’educació infantil, amb una inversió de 32.520,35 euros. També s’ha adequat l’aula de nadons de La Balca, amb un cost de 16.582,75 euros. 

Entre altres, s’ha millorat la recollida d’aigua en un espai del pati de l’escola de Can Puig; s’han renovat armaris a l’escola Pla de l’Ametller; s’ha col·locat linòleum per a la protecció de parets a l’escola de La Draga o s’han fet tasques de pintura a les escoles de Can Puig, Pla de l’Ametller, la Vila o Camins.

Paral·lelament, també els conserges mantenidors de les escoles s’han organitzat durant l’estiu en grups de treball per realitzar diferents tasques de manteniment als centres executant tasques de fusteria, pintura, ferreteria i paleteria. 

A més, el departament d’Educació ha executat les obres de millora i ampliació de la pista de l’INS Pere Alsius, que s’han fet durant l’estiu. 

Nous estudis

Paral·lelament, aquesta setmana s’iniciaran les classes del nou Itinerari Formatiu Específics (IFE) d’Auxiliar de manteniment i conserge de pavelló que oferirà com a novetat aquest curs escolar l’INS Pere Alsius per a joves amb necessitats educatives especials. A més, l’INS Pla de l’Estany ofereix un nou cicle formatiu de grau mitjà d’Auxiliar de Cures i el mateix Pere Alsius ha ampliat amb un nou grup per al cicle formatiu d’animació socioesportiva. 

 
166257983422ajbny_millores_escoles_1.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version