Canal Ajuntament

Blanes. 200 establiments de restauració de Blanes participen a la campanya ‘Bandera Verda’ d’Ecovidrio

S’han lliurat sengles obsequis dels sortejos de Mini Iglús tant entre els bars i restaurants com la ciutadania del concurs d’instagram inclòs a la campanya

Blanes està tornant a demostrar una vegada més el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i el reciclatge de residus, gràcies a la recollida selectiva. En aquesta ocasió, formant part de la campanya ‘Moviment Banderes Verdes’ a la Costa Brava i a Catalunya de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio –encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre arreu de l’estat espanyol-, un projecte del qual en forma part l’Ajuntament de Blanes els darrers anys.

Un dels principals artífexs per l’èxit de la campanya, a banda que la ciutadania faci reciclatge efectiu als seus respectius domicilis, són els diferents bars, restaurants i cafeteries que hi ha al municipi. Any rere any s’han adherit majoritàriament a la campanya, i per reconèixer la tasca que han dut a terme prop de 200 establiments de restauració en el reciclat de vidre a l’estiu, aquesta setmana ha tingut lloc un simbòlic acte de reconeixement.

Reconeixement a dos dels 200 establiments

La tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, acompanyada de personal del Servei de Neteja Viària i Recollida de Residus de l’Ajuntament de Blanes, s’han encarregat de lliurar un obsequi a dos dels establiments que han participat en la campanya. Dels prop de 200 locals d’enguany, una 80ena s’han distingit pel gran volum de vidre recollit selectivament als seus respectius bars, cafeteries, gelateries, restaurants, cantines i hotels.

D’entre aquest total, s’ha fet un sorteig per triar-ne dos en representació de tots els qui han contribuït amb el seu esforç a què la campanya hagi estat, un any més, tot un èxit. En el sorteig –efectuat al Despatx d’Alcaldia- van ser escollits aleatòriament el Kebab Els Pavos, situat al barri d’aquest mateix nom, i S’Aixeta, a S’Auguer.

A tots dos se’ls ha lliurat un simbòlic però carregat de sentit premi: un mini iglú de recollida selectiva de vidre decorat per un artista. En el primer establiment es van encarregar de recollir el guardó Mehboob Mali i Khan Malik; i al segon ho va fer Maria Juárez. El mini iglú porta inscrit el lema ‘Turisme Reciclador i Sostenible’, i l’acompanya un atractiu disseny que simbolitza una població sense significar-ne exactament cap de concreta.

Sorteig de 2 Mini Iglús entre la ciutadania

El mateix dia també es van lliurar dos altres Mini Iglús a dues altres persones. En aquest cas es tractava d’un concurs a través de les xarxes socials. Més concretament, es demanava a la ciutadania que volgués obtenir un dels dos Mini Iglús que seguís els perfils de @residus_blanes i @blanes_cat compartint la publicació que hi havia penjada a les strories pròpies.

En aquest darrer sentit, les dues guanyadores han estat Isa Antúnez i Montse Joven Llorens, a qui se’ls va fer entrega dels obsequis a l’aire lliure, davant la Roca de Sa Palomera. Van recollir els premis les seves respectives mares en representació seva. En la competició d’enguany per aconseguir la bandera verda que acredita l’excel·lència en la recollida d’envasos de vidre de la Campanya d’Ecovidrio estan participant un total de 23 localitats d’arreu de Catalunya.

La incògnita per saber quin municipi s’enduu enguany el guardó, la ‘Bandera Verda’, culminarà el proper 19 d’octubre, quan es farà el seu lliurament en un acte que tindrà lloc a Madrid. L’objectiu de la iniciativa és guardonar l’esforç dels municipis costaners i, en especial, dels establiments dedicats a la hostaleria per a la transició verda, amb la recollida selectiva d’envasos de vidre.

A banda de Blanes, la resta de 22 municipis que aquest 2022 participen en la campanya són: Roses, Torroella de Montgrí-Estartit, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Calella, Castelldefels, Port de la Selva, Portbou, Colera, Llançà, Pals, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Pineda de Mar, Vilanova i la Geltrú, Calafell, Tarragona, Vandellós, l’Hospitalet de l’Infant i Mont-Roig del Camp.

1662373561sorteig_establiments_comercials_1.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version