Canal Ajuntament

Sant Bartomeu de Mont-ras. Arriba la 33a Festa Major de Sant Bartomeu de Mont-ras

L'Associació d'Amics de l'Ermita torna a organitzar activitats el 12, 13 i 14 d’agost 

Al voltant de la Mare de Déu d'Agost (15 d'agost) se celebra, a Bigues i Riells del Fai, la Festa Major de Sant Bartomeu de Mont-ras. Aquest acte, a banda de ser una celebració popular i, per tant, una excusa per retrobar-se, és, sobretot, una iniciativa per a la restauració i la conservació de l'ermita. 

Enguany torna la celebració després de la pandèmia i ho fa carregada d’activitats organitzades per l'Associació d'Amics de l'Ermita els dies 12, 13 i 14 d’agost.  

Què es farà?

A partir del divendres 12 d’agost, Sant Bartomeu s'omplirà de música i rialles sota el tradicional envelat a base de garlandes. Un sopar a la fresca de carmanyola serà el tret de sortida de la festa. 

Dissabte 13 d’agost, se celebrarà el sopar de Festa Major amb productes de proximitat i opció vegetariana. Seguidament es farà la benvinguda de la festa amb la Colla de Gegants de Sant Llorenç Savall. 

La nit es tancarà amb el gran ball de Festa Major i discjòqueis. 

Diumenge 14 d’agost, es farà la missa tradicional i xocolatada, a càrrec de l’Associació Grup de Dones de Bigues i Riells. Seguidament, hi haurà el clàssic concurs de pintada de samarretes A Sant Bartomeu tu hi pintes molt i la festa de l’escuma. 

La cantada d’Havaneres amb el grup El Bon Caliu del casal d’avis, el sopar i ball de festa, la rifa, el rom cremat i el ball de rams clouran la Festa Major de Sant Bartomeu Mont-ras del 2022. 

Tot per la conservació de l’ermita 

Fa 34 anys que se celebra aquesta Festa Major, es tracta d'un acte molt arrelat a la tradició de Bigues i Riells del Fai. De fet, ha passat de generació a generació: les àvies, que hi anaven de jovenetes, ara hi tornen a ballar amb les netes. 

La festa sempre ha tingut el suport de la població, que s'ha abocat a col·laborar de totes les maneres possibles. En un inici, quan calia canviar el terra de l'ermita, qui hi volia participar comprava rajoles i el mateix quan es volia protegir l'espai de l'edificació massiva: s'hi col·laborava comprant pams de terra. 

La Festa Major de Sant Bartomeu de Mont-ras és autogestionada i es nodreix de les aportacions dels seus socis i de les donacions de la població. L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai també dona suport a L'Associació d'Amics de l'Ermita de Sant Bartomeu de Mont-ras amb una subvenció anual. 


1659714447festa_major_sant_bartomeu_2022.png
1659714448sant_bartomeu_mont_ras.jpg
Fitxer adjunt: 1659714448programa_2022.pdf


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version