Canal Ajuntament

Calonge. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni obre dues àrees d’esbarjo per a gossos

Aquests espais estan situats un a Calonge i l’altre a Sant Antoni, i sumen 2.500 metres quadrats.

Les àrees d’esbarjo per a gossos disposen de tanca perimetral, enjardinament, reg, enllumenat i una font d’aigua, entre d’altres.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, i el regidor d’Obres i Serveis, Sergi Orduña, durant la obertura de les àrees per gossos

Construir espais còmodes, agradables  i segurs per passejar lliurement els gossos, sense necessitat de dur corretja i on es puguin socialitzar i relacionar-se amb altres animals. Aquests eren els objectius plantejats per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni en el projecte de creació de dues àrees d’esbarjo per a gossos, que ja estan obertes al públic. Les dues àrees d’esbarjo sumen 2.500 metres quadrats i estan situades a Sant Antoni, a la cantonada del carrer Bernat amb carrer de la Gavina, i a Calonge, a l’illa formada pels carrers Gelabert de Cruïlles, Josep Irla, de la Dansa i del Passeig de l’Arbreda.

Els treballs d’adequació d’aquestes dues àrees van començar a mitjans de març i ara, un cop finalitzats els treballs, les dues àrees ja s’han obert a l’ús públic. Els treballs que s’hi ha portat a terme han consistit en ordenar i adequar dues àrees del municipi, amb l’objectiu de desenvolupar la funció d’àrees d’esbarjo per a gossos. Les actuacions que s’hi ha fet han estat la instal·lació d’un tancament perimetral d’aquestes zones i d’una porta d’accés, el condicionament del terreny i l’adequació de la planimetria per tal de garantir la seva funcionalitat i el drenatge, l’enjardinament i instal·lació de reg, la creació de zones d’ombra així com la instal·lació d’enllumenat i d’una font amb sensors perquè els gossos disposin d’aigua. Completen el projecte la instal·lació de mobiliari urbà, diversos elements per a l’activitat dels gossos, la reparació dels paviments existents i la pavimentació de les zones d’accés i circulació. 

El pressupost d’adjudicació ha sigut de 94.820,29€ i els treballs els ha portat a terme l’empresa Jaume Avellí Mató. Els treballs es van iniciar el 15 de març i han tingut una durada de 4 mesos. 

Amb aquest projecte l’Ajuntament fa un pas endavant en la creació d’espais on els gossos puguin jugar lliurement, fet que comporta diverses avantatges: facilita l’exercici físic dels animals i la seva socialització, la qual cosa redueix el seu estrès i pot influir en la reducció d’incidents i queixes relacionades amb la seva tinença. La proposta també pretén facilitar la convivència entre les persones que posseeixen gossos i les que no els desitgen, proporcionant espais per a cada grup d’usuaris. Aquestes àrees també suposen llocs relacionals per a les persones propietàries de gossos.

 


1659344003image003.jpg
1659344004img_20220722_090142.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version