Canal Ajuntament

Blanes. Blanes acull una Ruta Botànica gratuïta al Camí de Ronda per la Xarxa de Voluntariat del Projecte LIFE

Es farà el dijous 14 de juliol de 10 a 13 h amb inscripcions a través de https://www.inscribirme.com/apadrina-un-transsecte-life-medcliffs-blanes-14-juliol-2022

L’any passat l’Ajuntament de Blanes es va adherir al Projecte LIFE medCLIFFS per fomentar la participació ciutadana i la seva difusió, una iniciativa que ara s’ha posat en marxa amb la primera activitat dinàmica que s’ha organitzat. Es tracta de participar en una Ruta Botànica Guiada que es farà el proper dijous 14 de juliol al Camí de Ronda de Blanes amb inscripció gratuïta.

De la mà d’experts botànics, tothom que hi assisteixi podrà observar i aprendre a reconèixer espècies de plantes al·lòctones invasores, moltes escapades de jarins. Són espècies que tenen o poden tenir un impacte en la biodiversitat i conservació dels penya-segats amb vegetació endèmica de la Costa Brava.

Un altre dels objectius és explicar tots els detalls sobre com es pot formar part de la Xarxa de Voluntariat LIFE medCLIFFS i, en cas de voler-ho, registrar-s’hi per poder contribuir així a la conservació dels penya-segats de tota la Costa Brava, des de Blanes fins a Portbou. A través d’aquesta xarxa es fa un seguiment i vigilància de la flora exòtica invasora que afecta els penya-segats mediterranis.

Les persones que en formen part s’encarreguen de recollir les dades ecològiques i biològiques necessàries per a modelitzar i predir el risc d’invasió en zones prioritàries, així com per a definir la millor estratègia d’actuació davant de cada espècie. Per inscriure’s a la jornada del proper dijous 14 de juliol, que tindrà lloc des de les 10 del matí fins les 13 h del migdia, cal fer-ho a través d’aquest enllaç: https://www.inscribirme.com/apadrina-un-transsecte-life-medcliffs-blanes-14-juliol-2022 Hi ha temps per inscriure’s fins dilluns vinent, 11 de juliol.

L’activitat està adreçada principalment a joves i adults, és a dir, amb edat mínima de 16 anys d’edat. Es durà a terme en terreny pedregós i a ple sol, per tant es recomana que es dugui calçat còmode de sola no reslliscant, roba lleugera de màniga llarga, barret o gorra. També és recomanable crema solar per a les parts del cos en exposició i aigua en quantitat suficient per a tota la duració de la sortida, o inclús un petit esmorzar o snack.
1657623675np_900.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version