Canal Ajuntament

Calonge i Sant Antoni. El castell de Calonge acollirà la segona edició del festival de música F’ESTIU

 Rita Payés, Blaumut, Gemma Humet, la Cobla Sant Jordi i La Principal del Llobregat, Vicens Prats i Albert Guinovart i Maria del Mar Bonet i Big Band Begues són les 6 propostes del F’ESTIU 2022 

El festival aposta per l’energia verda i tots els concerts es produiran exclusivament amb energia solar

La segona edició del festival de música F’ESTIU de Calonge i Sant Antoni oferirà 6 propostes amb el castell de Calonge com a escenari. En aquesta segona edició el F'ESTIU vol aprofitar l'experiència de l'any passat per créixer i consolidar-se i per mantenir-se fidel a una línia de programació musical que vol arribar a tots els públics. La programació 2022 preveu organitzar 6 concerts on la música més popular i propera serà la gran protagonista amb diversitat de ritmes i estils, on hi tindrà cabuda el pop català, les sardanes, la cançó d’autor, el jazz i la música clàssica. Com a novetat el F’ESTIU també ha decidit vol apostar per la sostenibilitat i l’energia verda i serà un festival que s’abastirà exclusivament d’energia solar, de manera que l'equipament tècnic dels concerts utilitzarà acumuladors, bateries de liti i equips de so i llum altament eficients, que permeten mantenir la qualitat tècnica consumint el mínim d'energia.  

El F’ESTIU arrencarà el dijous 11 d’agost amb Rita Payés Roma, que es va iniciar com a trombonista en el si d’una família plena de músics. Anys Payès va entrar a la Sant Andreu Jazz Band on va començar també a cantar al costat d’Andrea Motis, Magalí Datzira i Eva Fernandez. La seva trajectòria va seguir fora de territori català de la mà de Joan Chamorro, Ignasi Terraza, Josep Traver i Esteve Pi. Amb aquest quintet i d’altres formacions ja ha tocat als festivals més importants de l’estat i a França, a Suïssa, Itàlia, el Marroc, Suècia, Grècia i molts d’altres. Ara ha iniciat la seva gira europea amb un nou projecte, IMAGINA, acompanyat d’Elisabeth Roma, la seva mare.

La segona actuació del festival anirà a càrrec de Blaumut, el divendres 12 d’agost, que portarà al castell de Calonge "Olímpica i Primavera", el seu cinquè disc d'estudi i considerat un dels seus millors treballs. Pel directe d'aquest nou àlbum la formació porta a escena la seva particular mescla de pop i música clàssica, i, en una constant experimentació, el grup reinterpreta i modernitza el so més pur dels instruments de cambra al servei d'un espectacle contundent i implacable on els ambients i l'èpica juguen amb la delicada poètica dels textos. Un directe sobri i elegant que endinsarà al públic en un particular univers on només Blaumut en té les coordenades.

Dissabte 13 d’agost serà el torn de Gemma Humet, cantant, pianista i una de les veus amb més llum i personalitat del panorama català actual. És una de les artistes que més clarament ha impregnat la seva obra amb l’essència de la cançó d’autor i protesta que tants bons fruits ha donat als Països Catalans al llarg de les darreres dècades. El seu nou disc, que porta per nom "Rere tot aquest fum" (Satélite K, 2022) ha estat produït per Jordi Casadesús (La iaia, Núria Graham, Càntut…) i mantenint l'univers sonor de "Màtria" fa un pas més enllà cap a la fusió de la música electrònica i els sintetitzadors analògics amb la cançó d'autor i la veu inconfusiblement mediterrània de la Gemma. Aquest disc ens proposa fer un viatge per endinsar-nos en els misteris de l’amor, qüestionant l’amor romàntic com a tal, revisant les incoherències que aquest ens genera i, sobretot, veient que sense amor propi no hi ha maneres possibles d’estimar.

Les sardanes també estaran presents en aquesta segona edició del F’ESTIU, amb un concert a dues cobles que es troben en una nit d'estiu. Serà el dijous, 18 d’agost, amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona i La Principal del Llobregat. La primera va participar en l'edició inaugural del F'ESTIU amb l'estrena de " Calonge, l'èpica del Castell ", una composició del mestre Antoni Ros Marbà. En aquesta edició la Cobla Sant Jordi es trobarà amb La Principal del Llobregat al mateix entorn, el castell de Calonge i conjuntament reestrenaran la composició de Ros Marbà per a dues cobles. Una nit on està prevista també l'estrena de la sardana " Calonge i Sant Antoni " del prestigiós compositor sardanista i de bandes sonores, Marc Timón. També d'un nou compositor de sardanes, poc conegut però amb una qualitat indiscutible: Martí Bonmatí estrenarà " En Roger i el gall de Sant Pere ". Finalment per completar un concert ple d'al·licients s'ha programat diverses composicions de Ricard Viladesau i música de Joan Manuel Serrat amb arranjaments per a cobla de Jordi Molina. 

La penúltima actuació s’endinsarà en la música clàssica, amb Albert Guinovart i Vicens Prats, que es trobaran al patí d'Armes del Castell per reviure el concert del 15 d'agost de 1998, un dels més recordats dels Festivals de Música de Calonge. La simbiosi musical del palamosí Vicens Prats, primer flautista solista de l'Orquestra de Paris des de 1991, amb la vitalitat i força interpretativa d'Albert Guinovart al piano van aconseguir una nit plena de bones sensacions que de ben segur es tornarà a repetir. Vicens Prats i Albert Guinovart ens oferiran un repertori basat en obres del mateix Guinovart, Franz Schubert i Claude Debussy.

Finalment, Maria del Mar Bonet i Big Band Begues posaran el punt i final al F’ESTIU 2022 amb un concert molt especial i exclusiu. Després de cinc dècades de carrera, Maria del Mar Bonet arriba a Calonge amb un projecte que té arrels profundes i que es poden resumir en una sola cançó: Jim, estrenada el 1979, homenatge a Billie Holiday. La cantant mallorquina també ha cultivat en el seu repertori música de George Gershwin i altres estàndards del jazz, i ara ens proposa un recital molt especial, al capdavant de la Big Band Begues, per interpretar –en arranjaments de Toni Cuenca– un repertori que fon el Mediterrani amb el jazz i el swing de vella escola. Un repertori que inclou, és clar, Jim, però també Lover Man, el Blues en sol de Guillem d’Efak, cançons dels germans Gershwin adaptades al català (Abraça’m –Embraceable You– i En algun lloc del meu cor –Someone To Watch Over Me–) i un homenatge a un dels grans de la música popular mallorquina: Bonet de San Pedro. Una nit, doncs, plena de swing i emocions.

El festival de música F’ESTIU està organitzat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, sota la direcció artística del periodista Francesc Sànchez Carcassés i amb el suport de la Diputació de Girona, Programa.cat, Generalitat de Catalunya i Protecció Civil de Calonge i Sant Antoni. Tots els concerts es faran a les 22 h, i les entrades es poden comprar online a https://reserves.calongeisantantoni.cat/

1657040464image001.jpg
1657040464dsc_8926.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version