Canal Ajuntament

Banyoles. La COCU Jove de Banyoles organitza la primera festa de final de curs de secundària

La iniciativa, que es farà demà al vespre al camp de futbol vell, serà per als alumnes de 3r i 4rt d’ESO dels centres de secundària

 

El camp de futbol vell acollirà demà divendres al vespre la primera edició de la F3st4 Final de curs dels centres de secundària de Banyoles. La iniciativa, impulsada conjuntament entre l’Àrea de Joventut i el Servei d’Educació de l’Ajuntament, està organitzada per la Comissió Cultural Jove (COCU Jove) formada per alumnes de tercer i quart d’ESO dels centres de secundària de Banyoles. 

La festa de final de curs per a l’alumnat de tercer i quart d’ESO és el final del projecte de participació i dinamització juvenil que s’ha portat a terme durant aquest darrer mig any, “en què s’ha treballat amb els i les joves de tercer i quart d’ESO amb la voluntat d’organitzar de forma autogestionada una activitat per a l’alumnat d’aquests mateixos cursos”, com ha explicat la regidora de Joventut, Gemma Feixas. En aquest espai, hi han participat 25 nois i noies dels quatre centres de secundària de Banyoles, que avui s’han encarregat d’explicar ells mateixos la festa que han organitzat. 

A partir d’experiències passades i com a prova pilot, aquest projecte pretenia poder vincular diferents espais de participació que hi ha la ciutat amb les persones joves i es va fer una crida als representants d’alumnes als centres educatius, és a dir, als delegats, delegades, subdelegats i subdelegades, per tal de proposar-los-hi un espai de dinamització juvenil. Aquest espai havia d’estar vinculat a la vegada als i les representants del Consell Escolar Municipal i a l’Oficina Jove Cal Drac com a punt de trobada dels i les joves. 

Durant aquests mesos, el projecte ha girat al voltant de dues parts: una part inicial en què s’han fet trobades informals, on s’han realitzat jocs i dinàmiques pròpies del lleure i activitats per cohesionar el grup i potenciar que els i les joves es poguessin conèixer i crear un grup estable i una segona part en què s’ha treballat més a fons amb l’objectiu d’organitzar la festa de final de curs.

En aquesta segona part s’ha realitzat un treball amb els i les joves a través de comissions i s’ha comptat amb diferents persones expertes de Banyoles que han aportat la seva mirada i el seu granet de sorra en l’organització de la festa. Aquest grup consolidat de joves s’ha posat el nom de Comissió Cultural Jove, d’ara endavant a través de les seves sigles COCU Jove. 

F3st4 Final

Per accedir a la F3st4 Final, els i les joves podran accedir a partir de 2/4 de 8 del vespre, quan s’obriran les portes del recinte, ensenyant la polsera que els acredita com a estudiants dels centres de secundària de Banyoles. Cada centre educatiu té una polsera d’un color diferent. Les polseres s’han lliurat en la darrera setmana aprofitant les hores del pati dels centres i, en cas que els alumnes no hagin pogut aconseguir-la, podran obtenir-la el mateix dia a la taquilla. 

L’activitat s’iniciarà a les 8 del vespre i està previst que s’allargui fins a 2/4 d’1 de la matinada. Pel que fa a les actuacions musicals, s’ha contactat amb diferents artistes. Obriran la festa el Comitè de Banyolinades, que s’encarregarà de la música i de dinamitzar una sèrie de jocs que han preparat els i les joves i també donarà suport a la barra. La festa continuarà amb DJ Nàtura i es tancarà amb Dj Salaa, un dels integrants de la COCU Jove. La colla de diables de Les Gàrgoles de Foc faran un espectacle pirotècnic. Està previst que la festa acabi a la 1 de la matinada. 

En aquesta festa, hi participaran també els tècnics i les tècniques de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i els tècnics comunitaris de l’àrea de Benestar Social. També el Punt de Salut Jove oferirà un Punt Lila mòbil per atendre qualsevol problemàtica.  

165573976822ajbny_festains.jpg
1655739768a3_f3st4-final_ok1-1.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version