Canal Ajuntament

Blanes. Blanes homenatjarà als donants de sang amb un mural artístic comptant amb la participació de la ciutadania

Avui dimarts, coincidint amb el Dia Mundial dels Donants, s’ha donat a conèixer la campanya que es farà a la Biblioteca, on es tornaran a fer les donacions aquesta setmana, del 15 al 17

Blanes, 14 juny 2022.- Un dels indrets d’arreu de Catalunya on cada any hi ha un major nombre de donacions de sang és a Blanes. Per aquest motiu, l’Ajuntament de vol homenatjar als homes i dones que periòdicament, sense esperar res a canvis, contribueixen a ajudar als demés amb un senzill gest que, tal com deia l’eslògan de fa molt de temps, contribueixen a salvar vides.

L’homenatge es traduirà en forma de mural artístic que lluirà en una de les façanes de la Biblioteca Comarcal de Blanes. S’ha decidit que sigui aquí on instal·lar-hi el reconeixement artístic perquè simbolitza aquesta acció, perquè és el lloc on més vegades s’hi va al llarg de l’any a Blanes a donar sang, on s’acullen les campanyes que regularment s’organitzen en aquest municipi.

Ja fa uns mesos es va decidir tirar endavant aquest homenatge impulsat per l’Àrea de Salut de l’Ajuntament de Blanes, i per això la tinenta d’alcalde, Marina Vall·llosada, ho va donar a conèixer tant a les representants a Blanes de l’Associació de Donadors de Sang de Girona com al Banc de Sang i Teixits de Girona, acompanyats per l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa. En aquella trobada també es va decidir que la notícia que Blanes tindrà aquest monument artístic com a reconeixement als i les donants, es donaria a conèixer avui dimarts 14 de juny, coincidint amb el Dia Mundial dels Donants de Sang.

Mural Artístic a la Biblioteca Comarcal

Precisament serà a partir d’aquest proper dimecres 15 de juny quan es reprendran les donacions de sang que habitualment es feien a la Biblioteca Comarcal. Durant els darrers anys, l’activitat s’ha hagut de fer en diversos indrets d’arreu del municipi, ja que per poder mantenir les mesures de seguretat COVID feia falta un espai més ample que el de la Biblioteca.

El mural que es vol crear a la Biblioteca Comarcal està dissenyat per l’artista blanenca Sònia Luna, i de moment no es vol que transcendeixi massa quina forma tindrà. El què sí s’ha fet públic avui és que, per confeccionar-lo, es demana la col·laboració ciutadana. Aquesta consisteix en escriure en un paper, del puny i lletra de qui vulgui participar-hi, la paraula que simbolitzi per a aquesta persona què és donar sang.

Participació Ciutadana per confeccionar el mural artístic

Del 15 de juny al 15 de juliol, durant un mes, es pot anar al vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes i escriure la paraula triada en uns folis disposats per aquest objectiu, en un raconet del vestíbul del recinte, amb un retolador que estarà disposat a tal efecte. Un cop escrita la paraula, s’ha de dipositar en l’urna que hi ha instal·lada, perquè a partir del 15 de juliol, quan es tanqui la campanya, es faci la tria de les paraules que l’artista reproduirà amb la pròpia cal·ligrafia de qui l’hagi escrit.

La previsió és que durant l’estiu l’artista Sònia Luna faci treballi en el tros de façana on anirà el mural per poder-ho inaugurar de cara a la tardor. Cal dir que, perquè sigui més entenedor, el conjunt artístic també inclourà una explicació simbòlica perquè tothom sàpiga que es tracta d’un homenatge, un reconeixement a totes les persones que han estat, són i seran donants de sang.

Campanya de Donació de Sang Biblioteca Comarcal 15-17 Juny

Aquesta tercera setmana del mes de juny és quan s’acostuma a fer la campanya de donació de sang ordinària pel que fa al calendari habitual de donacions que es fan al llarg de l’any. En aquesta ocasió, significarà retornar de nou al lloc on s’hi centralitzaven, després del necessari parèntesi d’aquests dos darrers anys marcats per la COVID.

La campanya es farà del 15 al 17 de juny: dimecres està restringida a donació de plasma, mentre que dijous i divendres serà per donar sang. Dijous l’horari serà a la tarda, de 16 a 20 h, mentre que divendres serà tot el dia: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Es pot demanar cita prèvia per tots dos dies a través de sengles enllaços:

Dijous 16 de Juny: https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio//11812/blanes/16-06-2022/ i Divendres 17 de Juny:
https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/11812/blanes/17-06-2022/
1655278350cartell_np_900_horitzontal.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version