Canal Ajuntament

Banyoles. Banyoles renova els contenidors de recollida de residus de tot el municipi

Des d’avui s’han començat a instal·lar els 700 nous contenidors a les àrees d’aportació de residus

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Banyoles ha iniciat avui dilluns la substitució dels contenidors de recollida de residus actuals pels nous. La substitució dels actuals contenidors s’inscriu dins el nou contracte de gestió de residus i permetrà substituir 720 contenidors en el centenar d’àrees d’aportació de residus que hi ha a Banyoles. 

Els treballs s’han iniciat aquest matí al barri de Can Puig i està previst que s’allarguin fins al proper 21 de juny. La substitució s’ha iniciat pels barris de Can Puig i Canaleta i continuarà de forma progressiva a les àrees d’aportació dels barris de Mas Palau, Vila Olímpica, La Puda, Pla de l’Ametller, La Farga i Sant Pere, per acabar al centre i als veïnats d’Usall, Els Pins i Puigpalter. 

Els nous contenidors són del mateix model, adaptats a les diferents fraccions de recollida selectiva, i amb càrrega posterior per als camions de recollida. Una vegada substituïts tots els contenidors, es deixarà un temps d’adaptació per ajustar el número de contenidors a les necessitats de gestió de residus de cada zona. 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, s’ha mostrat satisfet de l’inici d’aquesta fase del nou contracte de gestió de residus i ha destacat que “anem avançant amb les diferents fases previstes en el nou contracte amb l’objectiu de millorar la gestió dels residus a la ciutat”. En aquest sentit, Miquel Noguer ha remarcat que “des del mes de febrer, hem detectat una tendència a l’alça de la recollida selectiva de residus” i ha afegit que “properament augmentarem la gestió de la recollida selectiva amb l’inici del porta a porta comercial a finals d’aquest mes de juny”.

Expedients sancionadors

Paral·lelament, s’està completant la instal·lació de les quinze càmeres de videovigilància a les àrees d’aportació de residus on es detecten més incidències d’abocaments. Miquel Noguer ha explicat que algunes de les càmeres seran fixes i d’altres seran mòbils per ubicar-les en diferents àrees. En aquest sentit, Miquel Noguer ha explicat que en el darrer mes l’Ajuntament de Banyoles ha obert 17 expedients sancionadors tant a ciutadans com a empreses de Banyoles i de fora de Banyoles per abocar els residus fora dels contenidors o dels seus municipis. 

L’alcalde ha remarcat que “estarem molt amatents i se sancionarà a qui no compleixi la normativa” i ha afegit que “farem un gran esforç per garantir que la recollida funcioni, però aquest esforç ha d’anar acompanyat de l’esforç de la ciutadania per a fer les coses bé”.  

1655278333ajbny_residus.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version