Canal Ajuntament

Banyoles. Els muntatges florals tornen a envair Banyoles en la 44a edició de l’Exposició de Flors

Des d’aquest divendres i fins dilluns, es podran visitar una trentena de muntatges repartits per tota la ciutat. Destaca la instal·lació de Les Guerrilleres del Ganxet amb 15.000 flors de ganxet o els muntatges florals a les pesqueres de l’Estany

Aquest divendres s’inaugurarà la 44a edició de l’Exposició de Flors de Banyoles. En aquesta edició, la mostra floral banyolina comptarà amb 31 muntatges florals que estaran repartits en vuit espais diferents de la ciutat i fins a 18 pesqueres de l’Estany, la majoria de les quals es decoraran per primera vegada. L’Exposició de Flors, que s’emmarca en l’’È bo, È mel’, la Setmana Gastronòmica i Floral de Banyoles, s’inaugurarà aquest divendres, a partir de 2/4 de 9, en un acte al Claustre del Monestir de Sant Esteve. 

La principal novetat d’aquesta edició seran els muntatges que els diferents centres educatius que Banyoles faran a 18 de les pesqueres de l’Estany. Si els centres van decorar l’any passat els diferents rentadors, aquest any instal·laran els seus muntatges a les pesqueres. Per exemple, a la pesquera Gimferrer s’hi podrà veure el muntatge del PFI-PIP Auxiliar de vivers i jardins de l’INS Josep Brugulat i l’Escola d’Art d’Olot. La pesquera número 11 estarà decorada amb la paraula VIDA en 3 idiomes diferents. Així a la façana sud es podrà veure la paraula en català, a l’oest en anglès (LIFE) i a l’est en francès (VIE). Aquest muntatge vol ser una reivindicació de la vida i com aquesta ha canviat per efecte de la pandèmia. A més, l’interior de la pesquera es decorarà amb cèl·lules, ja que són les unitats bàsiques estructurals i funcionals de tot ésser viu. 

15.000 flors de ganxet

Les Guerrilleres del Ganxet han omplert amb 15.000 flors de ganxet la plaça dels Països Catalans. El muntatge, amb el títol ‘Dona color al reciclatge’ s’ha fet a partir de material sobrant d’altres projectes anteriors de les Guerrlleres, que s’han encarregat de rentar la llana, donar-li forma de flor i incorporar-hi un palet de fusta per fer florir la plaça. 

El Monestir de Sant Esteve serà l’espai que comptarà amb més muntatges florals amb prop d’una setantena de col·laboradors que decoraran el Claustre, l’església i el Pati dels Capellans. Entre altres, s’hi podrà veure la mostra d’artistes locals, la mostra d’entitats i associacions, així com els muntatges dels ajuntaments de la comarca i de les residències de gent gran. A l’església, s’hi podran veure els muntatges del projecte ‘L’Obrador’ de Càritas Banyoles i els bonsais de l’Agrupació de Bonsais del Centre Excursionista i al Pati dels Capellans, la proposta de la Casa d’Oficis del projecte Treball als Barris. 

A la plaça Major i a Cal Moliner s’hi podran veure els muntatges de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. A la plaça, hi haurà diferents tipus d’embarcacions com una piragua, un esquif de rem, una barca de rem de passeig i un dragon boat decorats amb flors. Pel que fa a Cal Moliner, s’ha decorat amb una instal·lació fet a partir de flors i canyes de pescar i es podrà visitar del 4 al 6 de juny de les 11 del matí a les 2 del migdia i de les 5 a les 7 de la tarda. 

A la plaça de la Font s’hi podrà veure la proposta de muntatge col·laboratiu per part de l’Associació Visca Ucraïna, amb un taller de Vinky (corones de flors ucraïneses) per recaptar fons i on  tothom que ho vulgui podrà deixar un missatge de pau. 

Coincidint amb l’Exposició de Flors el Manípul de Manaies obrirà excepcionalment l’església de la Sagrada Família, a la plaça Major, on es podran veure també bonsais del Centre Excursionista. I al Casal Cívic-El Travertí s’hi podran veure els treballs dels alumnes del curs de dibuix i pintura de Pere Hoste de l’entitat Junts i Endavant. 

A més, també s’ha convocat una nova edició del Concurs d’Aparadors, que aquest any, amb més de 40 establiments participant-hi, arriba a la 12a edició. Els espais i ubicacions de tots els muntatges es poden consultar al web www.turisme.banyoles.cat, a la programació de l’”È bo, È mel!”.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version