Canal Ajuntament

Banyoles. Banyoles acollirà el Campionat d’Europa de Triatló per clubs i el Campionat d’Espanya de Triatló

 

Se celebraran el 27 i 28 d’agost a l’entorn de l’Estany i hi prendran part uns 1.500 esportistes

Banyoles tornarà a ser seu aquest any de proves internacionals de triatló. Concretament, el cap de setmana del 27 i 28 d’agost se celebraran a l’entorn de l’Estany el Campionat d’Europa de Triatló per clubs relleus mixt i el Campionat d’Espanya de Triatló en distància olímpica amb una participació estimada d’uns 1.500 esportistes.

Serà el dotzè any consecutiu que Banyoles acull competicions internacionals de triatló en un cap de setmana de proves que s’obrirà el divendres a la tarda amb els primers entrenaments i es tancarà diumenge al migdia amb les darreres competicions. A més de les competicions estatal i europea, també se celebrarà la 36a edició del Triatló de Catalunya, la prova degana del triatló a l’estat. 

L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “un any més Banyoles mostrarà el seu compromís amb el triatló amb una cita plenament consolidada en el calendari de competicions no només català i estatal sinó també internacional”. “Banyoles és ciutat de triatló, amb una llarga tradició amb aquest esport tant passada com de futur i de ben segur que un any més ho tornarem a demostrar”, ha afegit Miquel Noguer. 

L’alcalde ha agraït “un any més la confiança de les federacions, tant catalana i espanyola com internacionals” i ha volgut “fer un reconeixement i una agraïment sincer a les persones que s’impliquen voluntàriament en l’organització de la prova”. 

Per la seva banda, el director de Competicions de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge Garcia, ha destacat que “en els darrers anys Banyoles ha aconseguit posicionar-se com una marca de referència al voltant de l’esport” i ha afegit que “el model d’organització de Banyoles és únic i s’ha de posar en valor perquè parteix de la feina de moltes persones voluntàries”. 

El cap de setmana del Triatló Internacional de Banyoles s’iniciarà dissabte al matí amb el Campionat d’Espanya de Triatló per a les categories juvenil i júnior i, a la tarda, serà el torn per als grups d’edat i per al Triatló de Catalunya. Diumenge es farà el Campionat d’Europa de Triatló per clubs i el Campionat d’Espanya elit.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version