Canal Ajuntament

Banyoles. Banyoles acull la presentació internacional del llibre d'Ignasi Julià sobre la Velvet Underground amb Lee Ranaldo i Pascal Comelade

L’obra Linger On The Velvet Underground és el resultat de 50 anys d’exploració i estudi d’un dels grups més influents de la història del rock. L’acte, que també ha comptat amb la presència del cineasta Manuel Huerga, ha començat amb la projecció del programa de TV3 Arsenal: The Velvet Underground

L’Auditori de l’Ateneu ha acollit aquest vespre la presentació internacional del llibre Linger On The Velvet Underground del crític musical establert a Banyoles Ignasi Julià. L’acte ha comptat amb una actuació musical inèdita del nord-americà Lee Ranaldo, guitarrista i cofundador de Sonic Youth, i del músic nord-català Pascal Comelade. Comelade al piano i Ranaldo a la guitarra presentaran en exclusiva una peça original amb l’esperit dels Velvet creada especialment per l’ocasió. Aquesta ha estat la primera de les diverses presentacions que es preveuen a Europa i als Estats Units. 

Ignasi Julià, gran estudiós de l’obra de The Velvet Underground, un dels grups més influents de la història del rock, ha presentat el llibre juntament amb el cineasta Manuel Huerga, que va treballar amb John Cale al llargmetratge Antártida. L’esdeveniment ha començat amb la projecció del programa de TV3 Arsenal: The Velvet Underground (1986), escrit per Julià i dirigit per Huerga. 

Linger On The Velvet Underground és l’edició internacional d’una antologia d’entrevistes a Lou Reed, John Cale, Nico i la resta del grup novaiorquès inicialment apadrinat per Andy Warhol. Segons ha explicat el mateix Ignasi Julià, aquest llibre és producte de cinquanta anys d’exploració i estudi de la llegenda novaiorquesa. A més, representa el punt final d’una aventura que va començar amb Feedback. La leyenda de los Velvet Underground, l’any 1986, i la segona edició ampliada en anglès el 2008. 

Aquesta nova edició, que publica Ecstatic Peace Library, el segell de Thurston Moore, recull moltes imatges inèdites i textos nous. 

Julià explica que va pensar en Ranaldo i Comelade per a reproduir la dualitat de John Cale i Lou Reed: “Vaig pensar a reunir dos músics que representessin la mateixa dualitat enfrontada del gal·lès John Cale, teclats i viola, i el nord-americà Lou Reed, guitarra elèctrica. Sembla molt més interessant que fer un recital de versió dels seus clàssics. Millor projectar cap al futur una música que avui segueix sonant contemporània”.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version