Canal Ajuntament

Altafulla. L'ús del vehicle privat segueix sent la principal modalitat de transport cap als centres educatius d'Altafulla'

És una de les conclusions que es desprèn de la diagnosi que servirà per a la creació de la Xarxa de Camins Escolars de la vila que s’ha presentat aquest matí

El cotxe continua sent el principal mitjà de transport per a les famílies d’Altafulla a l’hora d’acompanyar els seus fills i filles als centres educatius de La Portalada, El Roquissar i l’Institut Altafulla. 

És una de les conclusions que es desprèn de la diagnosi que ha elaborat L’Escamot Cooperativa, per encàrrec de les regidories de Medi Ambient i Educació. Es tracta d’una consultoria cooperativa de treball que s’especialitza en el desenvolupament de projectes vinculats a la millora de la mobilitat dels municipis en els àmbits de la sostenibilitat, seguretat i salut. 

Com ha explicat Albert Papell, representant de L’Escamot Cooperativa, “hi ha molta feina a fer per endavant atès als resultats de les enquestes”, tot i que també ha puntualitzat que “existeixen dues excepcions: els trajectes de tornada des de la Portalada i l’Institut en què les persones que van caminant superen aquelles que utilitzen el cotxe”.  

També ha remarcat que molt de l’alumnat de l’Escola El Roquissar prové de fora del municipi, això fa que l’ús del vehicle sigui més utilitzat en aquest centre concretament. 

Tanmateix, com s’ha fet palès en l’anàlisi urbana plasmada en els plànols, gran part del nucli de la vila queda dins d’un radi d’uns 500 metres respecte als centres. Aquest factor, combinat amb el caràcter urbà del nucli, fan d’Altafulla un context molt interessant per a la implementació d’una iniciativa de Camins Escolars.

L’informe parteix, en una primera i segona fases, d’una anàlisi urbana i un procés d’enquesta directa a les famílies que s’ha dut a terme en aquest passat trimestre amb una elevada participació amb un total de 829 respostes d’un invers de 1.200 infants i joves. 

L’enquesta ha posat també de manifest l’interès de bona part de la comunitat educativa en participar de forma activa en el desenvolupament dels Camins Escolars. Tal i com mostren els resultats, gairebé el 94% de les respostes consideren que la idea és interessant. A més, el 45% global ha declarat que voldria ajudar a participar en la iniciativa.

Per la seva banda, la coalcaldessa i responsable de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha explicat que el proper pas serà el disseny i la implementació de la Xarxa de Camins Escolars d’Altafulla amb la participació dels agents implicats com ara les famílies, escoles, Policia Local, entre d’altres. 

Muntadas també ha recordat que aquest projecte s’emmarca dins de les accions que es deriven de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. 

De fet, com ha apuntat Albert Papell, “Camins Escolars és un projecte educatiu, transversal, participatiu i transformador, tant de l’espai públic com dels hàbits de mobilitat de la població”. El disseny d’aquesta xarxa anirà a càrrec de la il·lustradora local Rebeca Luciani. 

Consulta l'informe


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version