Canal Ajuntament

Altafulla. Comunicat de l'Ajuntament d'Altafulla en relació a l'afectació del temporal de mar

En primer lloc, l’Ajuntament d’Altafulla vol expressar el seu suport absolut a la família Nicolàs Vitali pels danys que el temporal de mar ha produït en el restaurant que regenten al Parc de Voramar, alhora que remarca que no s’ha hagut de lamentar cap dany personal.

Al mateix temps, el consistori informa que:

1.    L'Ajuntament d’Altafulla ha anat actuant amb la Direcció General de la Costa i el Mar en les possibilitats físiques que permetia l’estat de la mar per retirar grans volums de runa.

2.    Aquests fets s’han produït per un fort onatge constant amb onades de més de 3 metres que s’han anat succeint des del passat 14 de març.

3.    Tant aviat com es van produir els danys un equip de tècnics municipals, Bombers de la Generalitat i Policia Local d’Altafulla es van desplaçar fins al lloc dels fets on van revisar els danys sobre l’estructura de l’establiment i es va procedir a precintar la zona per evitar danys personals.

4.    Que un cop analitzats els danys, s’ha observat que la terrassa afectada no comptava amb fonaments i que la sorra era l’únic element que sustentava l’estructura, la qual ha estat soscavada donant lloc al col·lapse de la infraestructura.

5.    Aquesta sorra ha estat descalçada pel fort onatge constant d’aquests darrers dies accentuant-se en les darreres 24 hores.

6.    Que la propietat del restaurant, l’Ajuntament d’Altafulla i Bombers de la Generalitat ja estan treballant per estabilitzar la part afectada de l’establiment que ha cedit i agilitzar els tràmits per la seva reobertura.

7.    Que el compromís de l’Ajuntament d’Altafulla amb el pla de gestió de la platja segueix sent la seva protecció i gestió sostenible per al benestar de les persones i el desenvolupament social i econòmic de la vila. 

8.    Que informes avalats per tècnics de diverses disciplines i de diferents organitzacions i administracions demostren que les aportacions de sorra exògena o provinent d'altres fonts alienes a la platja no és la solució a la protecció del litoral ni a l’evident i inevitable creixent nivell del mar fruit del canvi climàtic.

9.    Que demà dilluns 25 d’abril hi ha prevista una trobada entre responsables i tècnics municipals, de la Direcció General de la Costa i el Mar i de la Generalitat de Catalunya, reunió que ja estava programada abans que es produïssin els fets.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version