Canal Ajuntament

Campllong. Tot a punt per celebrar la 38a Fira Comarcal de Primavera de Campllong

Tindrà lloc els dies 23 i 24 d’abril amb un centenar d’expositors, una trentena d’activitats i una vintena de mostres i exposicions

Més de 40.000m2 on es preveu superar els 30.000 visitants

Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, Campllong ho té tot a punt per celebrar la 38a Fira Comarcal de Primavera prevista enguany pels dies 23 i 24 d’abril.

Des del seu inici l’any 1982, la Fira Comarcal de Primavera de Campllong ha anat augmentant i diversificant l’oferta de propostes i activitats fins arribar a convertir-se en un esdeveniment de referència dins el món rural i comercial i un reclam per al visitant, arribant a acollir més de 30.000 visitants en les darreres edicions.

Enguany la fira compta amb un centenar d’expositors, una trentena d’activitats i una vintena de mostres i exposicions. Una fira multisectorial, motor econòmic del certamen, que any rere any ofereix als visitants les novetats de sectors com l’agricultura, la ramaderia, els serveis, l’alimentació, la indústria, la tecnologia, la jardineria, la construcció, els mobles i decoració, el motor, entre d’altres, complementat amb activitats, concursos i exhibicions relacionades amb l’agricultura i ramaderia tradicional, sumant sinèrgies entre tradició i progrés.

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong està organitzada per l’Ajuntament i l’Associació́ de Fires i Festes del municipi amb la col·laboració d’empreses, entitats i voluntaris.

L’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, ha agraït “la implicació i la il·lusió de tots el que fan possible la celebració de la Fira” confiant en repetir l’èxit de les edicions passades amb més de 30.000 visitants.  

Concursos i exhibicions

Una de les activitats destacades, prevista per diumenge 24 d’abril, és el Concurs Morfològic de vaques de raça Frisona. Un certamen on hi participen una cinquantena de caps de bestiar de 10 explotacions lleteres de les comarques gironines i d’arreu de Catalunya.

També el diumenge els visitants tenen la possibilitat de veure el 38è concurs de ramat i gos d’atura català i la tradicional exhibició del batre, amb maquinària antiga i tractors Lanz.

Altres activitats destacades són el 23è concurs de paletes, el 17è concurs de pintura ràpida, el 15è concurs de Ratafia, el 15è concurs de maquinistes, les exhibicions eqüestres i la 25a tractorada de tractors antics anteriors al 1965 on hi participen cada any un centenar de tractors històrics. 

Jornades Gastronòmiques del cargol 

Plenament consolidades dins el marc de la Fira, les jornades gastronòmiques del cargol: l’Encargola’t serà present a la Fira amb el concurs de menjar cargols obert a tothom qui li agradi menjar cargols; i el tastet del cargol de la Fira, una elaboració feta expressa amb el cargol de protagonista per a tots els visitants de la fira que el vulguin tastar.

L’Encargola’t va néixer l’any l’any 2016 amb la voluntat de promocionar el municipi i la gastronomia local com a terra de cargols.

Novetats d’enguany

Com a novetat d’aquesta edició, pels amants dels vehicles de dues rodes, s’ha organitzat una exhibició de pilots professionals i s’instal·larà un circuit on superar obstacles dissenyats per a tots els nivells i públics per provar el BikeTrial a càrrec de Peu a Baix.

També hi haurà un curs obert d’autocontrol i socialització de gossos a càrrec de Rockendall – Residència Canina, una exhibició de carrusel amb cavalls a càrrec de La Crinera i Volteig de competició amb el Club Volteig Girona. 

Espais per a tots els gustos i edats

El públic familiar és cada vegada més nombrós a la fira, i per això durant tot el cap de setmana hi haurà diverses activitats per als infants i joves. Hi haurà una aula tecnològica on es podrà imprimir en 3D, un circuit de minidrons amb bateig de vol, Eggbot, Leds race i un braç robòtic. A la Fira no hi faltarà una zona infantil amb conta contes, tallers, instal·lacions de joc itinerants (art, construccions, joc lliure, joc al quadrat) a càrrec de la Tribu Juganera i una zona d’atraccions i passejades amb poni.

L’entrada de la Fira té un cost d’1€ i dona dret a visitar la Fira comercial i les activitats, concursos i exposicions durant tot el dia. Amb l’entrada a la Fira s’obsequiarà amb una entrada per poder visitar el Museu del Camp de Campllong. 

Més de 40.000 m2 

Amb més de 40.000m2 el recinte firal és un veritable aparador de l'activitat econòmica i social, no solament del municipi de Campllong sinó del conjunt de les comarques gironines.

La Fira disposa d’un servei de bar menjador amb esmorzars, dinars, i berenars, amb menú i entrepans i menú infantil.  L’horari de la Fira és de 10h a 20h.

Resum d’activitats:

DISSABTE:

durant tot el dia concurs de pintura ràpida

9h Trobada de puntaires

10h Concurs de Paletes

11h Demostració de tallada de troncs

11:30h– Concurs de Maquinistes

12h – Inauguració de la Fira

12h Exhibició de pilots professionals de Trial (NOVETAT)

13h Gimcana de tractors antics

15h 25ª Tractorada de tractors antics

16h Curs obert d’autocontrol i socialització de gossos (NOVETAT)

16h jornada tècnica de treball de ramat amb gos d’atura català

17h Concurs de menjar cargols

17h  i 18:30h Exhibició de carrousel de cavalls (NOVETAT)

18h Volteig de competició (NOVETAT)

DIUMENGE:

10h – 18ª trobada de d’intercanvi de plaques de cava

10h 38è Concurs morfològic de vaques de raça Frisona

10h. 38è concurs de treball monogràfic de ramat i gos d’atura català

10:30h 8è torneig de bitlles catalanes

11h Enganxe: concurs d’obstacles ( puntuable pel campionat de Catalunya)

15:30 exhibició del batre

17h exhibició de balls country

18h cursa de mules

18h exhibició de pilots professionals de trial

19h actuació de la colla gegantera de Campllong

Podeu consultar el detall de la programació aquí.

Per a més informació podeu visitar el web www.firacampllong.cat i a les xarxes de Facebook, Twitter i Instagram, @firacampllong. 

Fotos: Ajuntament de Campllong


1650357722dsc_0404.jpg
1650357723dsc_0735.jpg
1650357724dsc_0762.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version