Canal Ajuntament

Banyoles. Dues conferències sobre nutrición i biomecànica, a la 4a edició del cicle d'Esport i Ciència a Banyoles

Victoria Pons i Jose Manuel Escribano acostaran temes científics d’actualitat vinculats amb l’esport en dos webinars els propers 28 d’abril i 5 de maig. Les inscripcions per a les dues conferències ja estan obertes i son gratuïtes

La Càtedra d’Esport i Educació Física – Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona organitza la quarta edició del Cicle de conferències d’Esport i Ciència pels propers 28 d’abril i 5 de maig a les 19h. Aquestes jornades tenen la voluntat d’apropar i presentar temes científics diversos amb aplicacions directes en l’àmbit de l’esport. Les conferències es duran a terme simultàniament a través de la plataforma de videoconferències Zoom i en streaming de Youtube. 

El dijous 28 d’abril a les 19h es durà a terme la primera conferència. Sota el títol “Nutrició i ajudes ergogèniques en esports de resistència” la ponent Victoria Pons exposarà algunes de les aportacions del camp de la nutrició per afavorir el rendiment en esports de resistència. Aspectes com els efectes de l’alimentació, la suplementació o la dieta en les adaptacions a l’entrenament seran tractats per la ponent. Victoria Pons és metgessa especialista en medicina de l’esport i compta amb una dilatada experiència com a Cap del Departament de Fisiologia i Nutrició al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, càrrec que ocupa des de fa deu anys. També es professora al Màster de Nutrició i Esport de la Universitat de Barcelona, i a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Navarra. 

La segona conferència, a càrrec de Jose Manuel Escribano, portarà per títol “La predicción biomecánica, big data e inteligencia artificial” i es realitzarà el següent dijous 5 de maig, també a les 19h. A la conferència, ens parlarà de l’aplicació de l’anàlisi de la biomecànica qualitativa en els processos de prevenció i millora del rendiment. Tot això, a partir de la utilització i anàlisi de dades. Jose Manuel Escribano és investigador especialitzat en biomecànica i rendiment, i director de la Unidad de Biomecánica Avanzada de València. També és col·laborador científic en plans de rendiment en l’esport d’elit i integrant del cos tècnic de l’equip Asobal Club Balonmano Benidorm. 

Les conferències van dirigides a qualsevol persona interessada en el món de l’entrenament i l’esport. En acabar, s’obrirà un espai de debat amb els assistents que vulguin participar compartint les seves idees o preguntes. 

Les persones interessades poden inscriure’s, de manera gratuïta, als següents enllaços i se’ls enviarà més informació: 

• Conferència Victoria
Pons: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_ncJHU2fvTwCz7rB-iSGxSg


• Conferència Jose Manuel
Escribano: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_t-4hQqvxSA-j2q34QujUfA


Quarta edició del Cicle d’Esport i Ciència

El Cicle de Conferències d’Esport i Ciència va començar el 2019 amb la conferència “Les claus de l’èxit de Jèssica Vall”, on la nedadora Jèssica Vall i el seu entrenador, Jordi Jou, van mostrar la periodització de l’entrenament d’una esportista d’alt nivell. 

L’any de l’esclat de la pandèmia, el 2020, la doctora Anna Prats va fer una breu introducció al camp de la genètica vinculant-la amb l’esport i el rendiment. La conferència, obligadament reconvertida al format virtual, va ser el primer webinar de la Càtedra d’Esport. A partir de llavors, s’ha conservat el format virtual, ja que els dos webinars organitzats el 2021 van tenir un ampli seguiment. Jesús Garcia Pallarès i Sergi Garcia Retortillo van ser els últims encarregats d’apropar temes científics d’actualitat vinculats amb l’esport: l’entrenament de força i la Network Physiology of Exercise, respectivament. Totes les conferències virtuals del Cicle d’Esport i Ciència es troben disponibles al Repositori Digital de la Universitat de Girona, DUGiMedia.   

1649765907foto_victoria.png
1649765907foto_escribano.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version