Canal Ajuntament

Banyoles. 'Mare de sucre' de Clàudia Cedó arriba a Banyoles amb les entrades exhaurides

La Factoria d’Arts Escèniques acull l’obra de la dramaturga banyolina al voltant d’una noia amb discapacitat intel·lectual que vol ser mare

Demà dijous 7 d’abril a les 8 del vespre la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles acollirà la representació de Mare de Sucre, l’obra en la que Clàudia Cedó posa la mirada en el desig de ser mare entre les noies i dones amb diversitat funcional. L’obra arriba a Banyoles després d’haver estat un èxit durant les tres setmanes que es va representar a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) el mes de maig del 2021 i ho fa amb totes les entrades venudes. 

Mare de sucre explica la història de la Cloe (Andrea Álvarez), una noia de 27 anys amb discapacitat intel·lectual i que té el desig de ser mare, però la incomprensió de la seva família, la fundació no viu i la seva comunitat la durà a una lluita pels seus drets sense precedents. El viatge per aconseguir el seu desig, però, la farà dubtar d’ella mateixa. Seria una bona mare? L’obra reflexiona sobre el tracte que dona la societat a les persones amb diversitat funcional i com amb la sobreprotecció com a excusa se’ls hi arrabassa la seva llibertat de decisió. 

Mare de Sucre és un espectacle amb repartiment inclusiu, escrit i dirigit per la banyolina Clàudia Cedó. Escenaris especials, productor executiu de l’espectacle, és una fundació que fa teatre amb persones en risc d'exclusió social des del 2006. Els espectacles, creats per les actrius i els actors del projecte, busquen sensibilitzar l'espectador envers el valor de la diferència, emocionar-lo i trencar estereotips. 

A més de ser un èxit de públic, Mare de Sucre va rebre 5 nominacions a l’edició XXVII dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya, entre elles per Andrea Álvarez que la va convertir en la primera actriu amb discapacitat intel·lectual en rebre una nominació en aquests guardons. Álvarez, però, sí que va ser reconeguda pels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques com a millor actriu revelació, en una gala que va tenir lloc el passat mes de març al Teatre Romea de Barcelona

 
164976467804.07_maresucre.jpg
Fitxer adjunt: 164976467822ndp_mare_de_sucre.pdf


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version