Canal Ajuntament

Llagostera. Èxit de participació en la 1a Jornada d'Educació 360 de Llagostera

Aquest dissabte 19 de febrer va tenir lloc la 1a Jornada d’Educació 360 a la Sala Polivalent de la Biblioteca Julià Cutiller, on es va presentar el Pla Estratègic de Llagostera. En l’acte hi va participar Sílvia Fà, regidora d’Educació; Esther Salvachúa, coordinadora de la Xarxa Territorial Comarques Gironines Educació 360, i Mireia Malagón, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Llagostera.

En primer lloc, Esther Salvachúa va explicar què és Educació 360 i quins són els conceptes clau d’aquest moviment (equitat, connexió i participació). També va presentar dades sobre Catalunya que mostraven la situació vulnerable d’una part dels infants i joves pel que fa a l’accés a les activitats en horari no lectiu i va afirmar com n’és d’important treballar per reduir les desigualtats.

Seguidament, Mireia Malagón va exposar quin ha estat el procés participatiu que s’ha portat a terme per elaborar el Pla estratègic Educació 360 de Llagostera (2022-2025), com també va mostrar quines tres línies estratègiques s’hi han inclòs i va posar exemples d’algunes de les accions que es volen portar a terme durant el 2022. A més, els assistents van poder conèixer les experiències reals a nivell pràctic de Manlleu i Palafrugell.

A posteriori, es va visualitzar un vídeo sobre el cas de Manlleu on es mostrava el treball de detecció i la necessitat d’oferir activitats en temps de tarda de forma compartida entre centres educatius, entitats esportives, artístiques, socials i espais municipals. Un cop implicats tots els agents educatius i comptant amb l’ecosistema, es va facilitar l’accés a tots els infants i joves a extraescolars diverses dins del municipi.

Finalment, Esther Salvachúa va presentar el catàleg web d’activitats extraescolars i recursos educatius de Palafrugell, en el qual es pot fer una cerca acurada filtrant per categories per trobar les activitats i recursos educatius del municipi.

La jornada es va cloure amb un aperitiu al pati interior de la biblioteca.


Foto: La regidora Sílvia Fà, donant la benvinguda a la Jornada.

164554914919022022-_dsc1844.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version