Canal Ajuntament

Solsona. L’Ajuntament solsoní aposta pels fanals solars per il·luminar el camí de la Creu

És la segona instal·lació d’aquest tipus a Solsona després de la prova pilot de l’avinguda de Sant Bartomeu

El camí de la Creu de Solsona, que mena a la urbanització de la Creu Blanca, ha estrenat enllumenat públic, que funciona amb energia solar. Concretament, s’hi han instal·lat vuit fanals amb panells i bateries de liti que es carreguen durant el dia. És la segona instal·lació amb aquesta tecnologia per la qual aposta l’Ajuntament després d’una prova pilot a l’avinguda de Sant Bartomeu des de l’abril de l’any passat.

Les bateries dels nous fanals tenen una autonomia mínima de tres dies amb una potència mínima de 450 Wh. Les lluminàries LED, de fins a 30 W, funcionen al 100% de la seva potència durant les sis primeres hores i no baixen del 50% la resta de temps abans no s’apaguen. Rosó Barrera, regidora de Serveis, posa en relleu l’eficiència energètica d’aquest tipus d’enllumenat públic, “sense comptador ni factura mensual d’electricitat”, a més dels avantatges que suposa il·luminar un vial en un entorn rural “amb una infraestructura mínima que no requereix obres per obrir rases ni cablejats”.

Aquesta actuació, que ha tingut un cost de 12.100 euros, forma part del Pla de mandat i respon a una petició del veïnat de la Creu Blanca. El proper camí on s’ha d’instal·lar enllumenat, precisament, és el que s’estén des de la cruïlla amb el de la Creu fins a la Xelsa. En aquest cas, l’ombra de l’arbrat paral·lel a la ribera fa dubtar sobre la viabilitat dels fanals solars, motiu pel qual s’estudiaran diferents alternatives.    


1645077539fanals_solars_stbartomeu_abril2021.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version