Canal Ajuntament

Banyoles. El nou contracte d’escombraries de Banyoles entrarà en vigor aquest febrer

Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha acordat aixecar la suspensió de l’adjudicació

El nou contracte de prestació del servei en matèria de recollida i tractament de residus municipals de Banyoles podrà entrar en vigor durant aquest mes de febrer. El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha acordat aixecar la suspensió de l’adjudicació del contracte després de desestimar per extemporani el recurs interposat per una de les empreses que van participar en el concurs. 

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic es va reunir dimecres i va acordar “inadmetre per extemporaneïtat” el recurs especial en matèria de contractació presentat per l’empresa Tractaments i Serveis Ambientals Vila contra l’adjudicació de la contractació del contracte per a la prestació del servei en matèria de recollida i tractament de residus municipals a Banyoles. En la mateixa resolució, el Tribunal acorda “aixecar la suspensió automàtica de l’adjudicació”. 

L’alcalde Miquel Noguer s’ha mostrat satisfet de la resolució i ha destacat que “això vol dir que nosaltres ara podem actuar i començar a treballar perquè el contracte pugui entrar en vigor el més aviat possible”. En aquest sentit, l’alcalde ha avançat que el nou contracte podria entrar en vigor a partir del 14 de febrer i ha destacat que “la millora en la gestió del servei es notarà progressivament perquè els canvis s’aniran implantant amb temps”. 

El nou contracte preveu l’ampliació de freqüència de la recollida de les diferents fraccions, la neteja de tots els contenidors i de les àrees d’aportació de residus, l’aplicació del conveni laboral pels treballadors, amb un actualització dels sous, o l’inici de la campanya informativa per començar el porta a porta comercial de totes les fraccions de residus, entre altres. 

Durant aquest mes de febrer, s’iniciarà també el nou servei d’educadors ambientals que s’encarregaran de controlar les àrees de recollida, fer seguiment dels punts negres d’abocaments, atendre les queixes i dubtes de la ciutadania; desenvolupar campanyes informatives, acompanyar, controlar i supervisar el nou model de porta a porta comercial; així com controlar les tasques de l’empresa adjudicatària del contracte de recollida i gestió de residus.

Nous contenidors i nous camions

El nou plec contempla que, a partir del cinquè mes de l’entrada en vigor de la nova adjudicació, s’implementin canvis més visibles com la renovació de tot el parc de contenidors per a totes les fraccions de residus, la renovació de tots els camions del servei de recollida amb camions nous, moderns, menys sorollosos i contaminants; i la introducció d’un camió elèctric petit que farà la recollida al Barri Vell. A més, es col·locaran quinze càmeres de vigilància en punts concrets de la ciutat per controlar els abocaments tant de particulars com d’industrials o d’altres municipis de la comarca. A més, s’iniciarà també el porta a porta comercial de totes les fraccions dels establiments comercials i de restauració de Banyoles, el que representa el 25% del total de residus generats a la ciutat. 

Pel que fa a la recollida del residu verd continuarà delegada al Consell Comarcal a través del centre El Puig.

164422918022ajbny_rdp_escombraries.jpg
Fitxer adjunt: 164422918122np_escombraries.pdf


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version