Canal Ajuntament

La Pobla de Claramunt. La Pobla de Claramunt recupera aquest cap de setmana la Fira de la Candelera

La celebració entorn de la patrona del municipi estarà marcada per una programació plena d’activitats tradicionals 

Després que la pandèmia obligués l’any passat a la suspensió de la Fira de la Candelera de la Pobla de Claramunt, aquest diumenge 6 de febrer el municipi reprèn una festa en honor a la seva patrona, la Mare de Déu de la Llet, que se celebra des del 1819. La jornada, marcada per les propostes tradicionals, comptarà amb tres espais principals que podrem visitar de 9 a 14 h: la fira d’art a la plaça de l’Ajuntament; l’espai de la llum, candeles i tradicions al carrer Tres Fonts i el mercat d’artesania i alimentació al carrer Major. A més podrem gaudir de diferents activitats com el racó de la Vella Candelera, on coneixerem antigues històries; ens podrem topar també amb l’agutzil de fil i canya, qui ens aproparà a les tradicions de la Candelera; podrem degustar els bunyols propis d’aquestes dates o conèixer antics usos com la protecció de les herbes o la bugada anual que es feia antigament en aquestes dates. 

L’activitat es completarà amb la donació de sang que se celebrarà de 10 a 14 h a l’Ajuntament i la missa amb la benedicció de les candeles a l’església de Santa Maria a les 12 h.

Més programació

Al voltant de la fira se celebren altres activitats de caràcter cultural que completen el programa. Així, divendres 5 de febrer, a les 18 h a l’Ateneu Gumersind Bisbal es representarà l’espectacle infantil “La rateta que...” de la Companyia B; del 2 al 13 de febrer es podrà visitar a la Sala d’Exposicions una mostra d’artistes locals i dissabte 12 de febrer, a les 19 h també a l’Ateneu Gumersind Bisbal, tindrà lloc el II Concert Musical de la Candelera de la Coral “La Lira”.

 


Fitxer adjunt: 1643954969candelera_2022.pdf


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version