Canal Ajuntament

Calaf. Calaf obre amb èxit la «Galeria de personatges històrics», una nova proposta turística

Prop de 200 persones han participat en les portes obertes que s’han realitzat aquest dissabte 11 de desembre al matí. 

Durant la visita, s’ha pogut veure a les quatre estances de la casa figurants caracteritzats de les persones i fets històrics que hi estan vinculats: Laureà Figuerola, el duc de Vêndome, «la practicanta» o la vídua de la família Solà, els darrers propietaris de l’habitatge. Aquest nou atractiu turístic s’afegeix a les botigues museu de la plaça Gran i es podrà visitar de dimarts a diumenge de 10 h a 12 h i amb hores reservades.

L’Ajuntament de Calaf ha realitzat aquest dissabte 11 de novembre portes obertes a la «Galeria de personatges històrics», un nou projecte turístic situat a la casa senyorial de Cal Matrícules ubicada al nucli antic.De les 11 h del matí fins les 13 h, prop de 200 persones han pogut gaudir cada mitja hora, en set grups de reduïts, d’una visita per les quatre estances de l’habitatge. Acompanyades per un guia que explicava el context, a cada sala, dedicada a un personatge i ambientada en un moment històric concret, hi han trobat un figurant que representava la persona en qüestió. L’economista i polític Laureà Figuerola Ballester, treballant al seu despatx; el duc de Vêndome, reflexionant a la cambra on es va allotjar per comandar el bàndol borbònic durant la batalla dels Prats de Rei, Mari Àngels Pujol Bacardit, la practicanta, al seu consultori rodejada de tots els seus instruments per exercir de practicant i llevadora; i la vídua de la família Solà, darrers propietaris de la casa, llegint i vestint-se amb mantellina negra per anar a missa, han estat els diferents protagonistes de la ruta caracteritzats per l’ocasió.

La «Galeria de personatges històrics» s’afegeix a les diverses propostes turístiques i culturals que ofereix el municipi de Calaf com són les conegudes botigues museu de la plaça Gran.
Per tal de visitar qualsevol de les dues propostes es pot fer de dimarts a diumenge de 10h a 12h o reservant prèviament amb l’Oficina de Turisme al telèfon 93 868 08 33 o enviant un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version