Canal Ajuntament

Banyoles. Banyoles recupera aquest cap de setmana la Fira de Nadal que tornarà a la plaça Major

Després que l’any passat es va fer en format virtual, la fira inclourà, a més del mercat, tallers i demostracions d’oficis. Com a novetat s’ampliaran les activitats per als infants, amb dos nous espectacles i un nou espai de jocs, i s’incrementaran les activitats per a La Marató de TV3

Banyoles celebrarà aquest cap de setmana la 14a edició de la Fira de Nadal que tornarà a la plaça Major després que l’any passat s’hagués de celebrar en format virtual per la pandèmia. La fira, que es farà durant tot dissabte i fins diumenge al migdia, inclourà un mercat nadalenc, tallers i demostracions d’oficis artesans, amb una tretzena d’oficis i el torner de fusta com a novetat. Al programa també s’han introduït dos nous espectacles infantils, un nou espai de jocs i s’han ampliat les actuacions musicals a benefici de La Marató de TV3, que es faran tant dissabte com diumenge. 

El mercat de Nadal comptarà amb més d’una quarantena de parades que oferiran productes típics de l’època nadalenca com són els avets, les flors de pasqua o les figures de pessebre, a més d’un ampli ventall de propostes d’artesania per a regalar. A més també hi participaran una desena d’entitats socials i del territori. 

La programació inclourà demostracions de 13 oficis artesans com són el de ceramista, teixidor, forjador, vidrier o cisteller i, com a novetat, el de torner amb torn de fusta. 

El públic infantil serà un dels protagonistes de la programació amb diferents tallers com el de tions de ceràmica, a càrrec de Yolanda González de Yolandaflor4petals Ceràmica; d’elaboració de paper, a càrrec de Sastres Paperers; d’Espelmes, amb Fundació Mas Casadevall; i el de Targetes nadalenques, que oferirà dissabte al matí l’Escola de Natura. 

La Fira de Nadal tornarà a comptar un any més amb l’Espai de Circ, que anirà a càrrec d’Un Salt al Circ. Durant tot el cap de setmana de la fira, s’oferiran demostracions de malabars, xanques o equilibris sobre objectes i aeris. També hi haurà un espai d’animació infantil, un trencaclosques gegant i plafons de punteria. A més, l’entitat, juntament amb els i les alumnes de l’Escoleta de Circ del Pla de l’Estany, oferiran, tant dissabte a la  tarda com diumenge al migdia, l’espectacle de circ ‘Estimats Reis Mags’. 

Com a novetat, hi haurà un espai atelier dels oficis a càrrec de Kincakau, amb jocs tant per a nadons com per a infants de fins a 6 anys. Kincakau oferirà també un conta-conte de Nadal amb ‘La sabatera i els follets’ i el mag Mario López presentarà l’espectacle ‘Els miracles de Nadal’. 

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha destacat que “serà un cap de setmana ple d’activitats pensades perquè petits i grans puguin participar de la fira i de les diferents propostes que s’hi podran veure”. 

Activitats per a La Marató

Amb la Fira de Nadal, Banyoles donarà el tret de sortida a les activitats organitzades per col·laborar amb La Marató de TV3 que aquest any està dedicada a la salut mental. Dissabte a partir de les 5 de la tarda a l’escenari de la plaça Major, hi haurà una actuació de nadales a càrrec de la coral Veus de l’Estany, una actuació dels alumnes de Batxillerat Artístic de l’INS Josep Brugulat i una desfilada de roba afrobanyolina. 

Diumenge a partir de les 11 del matí i al mateix escenari de la plaça Major, hi actuaran l’Escola Municipal de Música, l’Esbart Dansaire Fontcoberta, el cor Kumbalawé, l’escola de ballet clàssic Concepció Gratacós, Les Marín i La Veïna del Costat. 

Les activitats a benefici de La Marató de TV3 continuaran el cap de setmana del 18 i 19 de desembre, quan coincidiran amb la celebració de l’esdeveniment. 

Ambaixada Reial

D’altra banda, ahir dimecres al matí es va iniciar a bon ritme la retirada d’entrades per a l’Ambaixada Reial. Després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia, l’Ambaixada tornarà  al Claustre del Monestir i, com a novetat, canviarà el format. S’han reservat tres dies d’Ambaixada (els diumenges 26 de desembre i 2 de gener al matí i el dimecres 29 de desembre a la tarda) i es farà en format de visites en grups d’unes 40 persones que podran recórrer l’espai i veure als patges treballar en franges de 15 minuts la visita. 

Les entrades es poden retirar accedint al web festesbanyoles.cat on es pot consultar també tota la programació de Nadal i Reis a Banyoles.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version