Canal Ajuntament

Banyoles. 170 estudiants de cicles formatius de l’INS Pere Alsius de Banyoles participen en un programa de càpsules formatives en inclusió social en l’àmbit esportiu

Tècnics del Consell Esportiu del Pla de l’Estany ofereixen aquest curs càpsules formatives

170 estudiants de cicles formatius i estudis esportius de l’INS Pere Alsius de Banyoles participen per primera vegada en unes càpsules formatives per fomentar la inclusió en l’àmbit esportiu. La inclusió i la diversitat, el bullying, la salut mental o el gènere són alguns dels continguts que s’han tractat en aquest curs per millorar la formació dels futurs tècnics, tècniques, dinamitzadors i dinamitzadores. 

El projecte, impulsat per l’Ajuntament de Banyoles, és fruit de l’acord entre l’INS Pere Alsius i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany amb l’objectiu de fomentar la inclusió social i les càpsules formatives s’insereixen en els graus mig i superior i en els estudis esportius que ofereix l’INS Pere Alsius. Concretament, s’ofereixen en el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure, en els primers cursos dels ensenyaments esportius de tècnic de futbol i del Grau Superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva i també al Grua Superior de Condicionament Físic. 

En total s’ofereixen 6 càpsules, repartides en 13 sessions de dues hores cadascuna, on els alumnes reben formació teòrica, però també de casos pràctics que es poden trobar una vegada siguin tècnics o dinamitzadors esportius. En les càpsules s’aborden qüestions com la inclusió i la diversitat, el bullying, el gènere, la salut mental i l’esport, el Trastorn de l’Espectre Autista i la diversitat funcional. 

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que “l’objectiu és que formant als futurs formadors de l’esport puguem contribuir a consolidar una societat més justa i inclusiva”. Per la seva banda, el president del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Jordi Tarridas, ha destacat que “les càpsules s’han creat amb la voluntat que siguin  exportables i que es puguin convertir en un recurs que es pugui utilitzar quan sigui necessari”.

Per part de l’INS Pere Alsius, la directora Isabel Feliu i el cap d’estudis dels cicles formatius David Martí s’han mostrat satisfets de participar en aquest programa i han recordat que el Pere Alsius és un dels “centres de referència” en la formació esportiva a Catalunya. 

Les càpsules es fan a l’INS Pere Alsius i es porten a terme a les seves aules o en altres espais com l’espai jove Cal Drac o a Can Quim del Rec, en funció de les necessitats. Les formacions compten amb la col·laboració de professionals d’entitats com Fundació Estany i Fundació Mas Casadevall, l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal o psicòlegs esportius. 

Pla d’esport per a tothom

Les càpsules formatives formen part del ‘Pla d’esport per a tothom’ que s’ha començat a executar aquest curs escolar i que inclou cinc grans línies estratègiques amb l’objectiu de fer accessible l’esport a tota la ciutadania. El programa té com a repte crear una metodologia de ciutat que promogui l’esport inclusiu treballant de forma transversal. El pla parteix dels projectes que ja es porten a terme i es proposen noves fórmules d’actuació per fomentar una política esportiva d’esport per a tothom. Actualment es porten a terme programes impulsats per l’àrea de Benestar Social i el Consell Esportiu, així com activitats per a infants en edat escolar, esport familiar i activitats per a adults i gent gran. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version