Canal Ajuntament

Banyoles. El programa socioesportiu Barris 10, premiat en la 5a edició dels Guardons de l’Esport

La Fundació Catalana per a l’Esport reconeix així la tasca en favor de la igualtat d’oportunitats del programa. Barris 10 es desenvolupa en diferents espais amb propostes d’activitats extraescolars dinamitzades pel Consell Esportiu

a 5a edició dels Guardons de l’Esport va premiar ahir al vespre el programa Barris 10, coordinat pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany i dissenyat conjuntament amb el Pla d’Acció Comunitària i Inclusiva de Banyoles (PLACI). El darrer curs escolar 200 infants i joves de Banyoles van participar en el programa. 

Els Guardons de l’Esport, que es van lliurar ahir al vespre en un acte a Barcelona, van premiar Barris 10 en la categoria d’igualtat d’oportunitats i van destacar “el compromís demostrat amb l’objectiu d’una societat millor”. El jurat dels premis va remarcar també “el gran nivell dels projectes” que formen part del programa i “la gran implicació de persones i entitats per transformar positivament la societat catalana a través de l’esport”, així com “l’enorme qualitat i potencial del teixit esportiu català”. 

Barris 10 és un programa social, educatiu, obert i inclusiu que, a través de la promoció de l’activitat física i l’esport en infants i adolescents, pretén potenciar la cohesió social entre els més joves. Les accions del programa es fonamenten en la inclusió, la igualtat d’oportunitats i de gènere, el respecte i la tolerància, la visió comunitària i el desenvolupament constant de les habilitats per la vida.

El programa es va iniciar en el curs 2018-2019 i aquest curs s’està portant a terme la quarta edició que s’ha articulat de nou a partir d’activitats extraescolars que s’han portat a terme en pistes poliesportives i equipaments educatius i esportius de la ciutat. Concretament, el programa inclou els projectes FutbolNet, Tarda Jove, Joves en Dansa i Esport i barris. Les  activitats estan coordinades per 8 educadors i educadores del Consell Esportiu del Pla de l’Estany.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version