Canal Ajuntament

La Ràpita. La Ràpita inaugura un espai de dol perinatal i gestacional al cementiri municipal

L’Ajuntament de la Ràpita ha inaugurat un espai de dol perinatal i gestacional al cementiri municipal amb motiu del Dia Internacional de la Pèrdua Perinatal i Gestacional. Des del consistori s’ha creat aquest espai de dol per conscienciar la ciutadania sobre les morts perinatals i gestacionals i visibilitzar que es tracta d’un problema que pateixen milers de famílies a l’any.

L’espai s’ha inaugurat en un acte senzill i emotiu en què l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha adreçat unes paraules als assistents per commemorar el dia. Caparrós ha expressat que “des de l’Ajuntament de la Ràpita creiem oportú posar a disposició de la societat aquest punt de trobada on les famílies podran viure els seus sentiments en total llibertat i naturalitat dins de la situació complicada que suposa patir una mort gestacional o perinatal”. Per finalitzar l’acte, l’alcalde i la regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, han deixat volar globus blancs en record de totes les morts gestacionals i perinatals que hi ha hagut i en homenatge a les que vindran.

A les Terres de l’Ebre és el primer espai que hi ha adreçat al dol perinatal i gestacional, i per això, l’alcalde convida a la societat rapitenca i ebrenca a “passar allí aquests processos que habitualment es passen en silenci”. En l’espai, hi ha una placa on s’ha gravat “Fins i tot el més menut dels peus té el poder de deixar petjades eternes en aquest món”, i dos bancs per seure.

A banda d’aquest acte, l’Ajuntament ha programat per aquesta tarda la projecció del documental ‘Del dol a l’amor’ realitzat per Irene Margalef, Ariadna Martínez i Gabriel Novau, i il·lustrat per Eliot Borràs; i l’exposició de les imatges de Norma Grau, del projecte Stillbirth.Per assistir, es requereix inscripció prèvia: cutt.ly/6Rrigch.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version